Fitxa tècnica

Producció: Paramount Pictures, Jerry Lewis Films
Guió: Jerry Lewis
Música: Walter Scharf
Muntatge: John Woodcock
Durada: 1 h 47 min
Intèrprets: Jerry Lewis, Stella Stevens, Del Moore, Kathleen Freeman

 

 

Sinopsi

Julius Kelp (Jerry Lewis) és un billant professor de química que constantment és ridiculitzat pels seus alumnes. Per tal de conquerir una de les seves alumnes, intenta millorar el seu aspecte físic al gimnàs, però no obté cap èxit. Cansat de fracassar, recorrerà a la química per resoldre els seus problemes.

Amb aquesta pel·lícula Jerry Lewis fa una personalíssima lectura de la història de Jekyll i Hyde. Aquí, un professor estrafolari es converteix en un seductor sense escrúpols per aconseguir l’amor. Utilitzant de forma molt intel·ligent el color com un element dramàtic i el so per reforçar els gags, el film desenvolupa to un seguit de temes propis del American Way of Life per caricaturitzar-los de forma brillant. El professor chiflado està considerada per la crítica com millor pel·lícula de Lewis.

Jerry Lewis

Nova Jersey, 1926. De ben petit ja actuava cantant en espectacles de Music Hall i va deixar els estudis per dedicar-se plenament a la interpretació. A finals dels anys 40 i fins el 1957 formà un duet còmic amb Dean Martin amb gran èxit al cinema i en actuacions en directe. Desprès de la seva separació, va començar a actuar en solitari i el 1960 debuta com a director amb El botones, inici d’una brillant filmografia que el consolida com un dels millors autors del cinema còmic: El terror de las chicas (1961), Las joyas de la família (1965), La otra cara del gàngster (1967), etc. Va morir el 20 d’agost del 2017.

 

Quan? 

Dimarts, 12 de juny
Hora: 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent‘La felicidad conyugal’, Lev Tolstói
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.