Fitxa tècnica

The Card Counter// Paul Schrader, EUA-Regne Unit, 2021

Producció: Focus Features, LB Entertainment.
Guió: Paul Schrader.
Fotografia: Alexander Dynan.
Música: Robert Levon Been i Giancarlo Vulcano.
Muntatge: Benjamin Rodriguez Jr.
Durada: 1 h 51 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe, Alexander Babara.

William Tell (Oscar Isaac) és un exmilitar qui intenta deixar el seu passat enrere dedicant-se de forma semi professional al pòquer. Però la seva meticulosa vida es veu torçada quan acudeix a ell Crik (Tye Sheridan), un jove amb ganes de venjança.

Premiada al festival de Venècia, Nominada pels NBR a les millors pel·lícules independents de l’any i amb diversos premis a millor guió, amb El Comptador de cartes Paul Schrader redefineix el perfil de protagonista turmentat i autocastigat amb què ha treballat durant tota la seva filmografia. De nou, el realitzador ens endinsa en una espiral cap a un submón decadent d’on sembla impossible escapar. El gran treball interpretatiu i la tensió dramàtica i emocional fan d’aquesta història un intens thriller d’una força brutal. Una obra imperdible que demostra, de nou, que Paul Schrader és un dels cineastes amb més capacitat per provocar i sacsejar l’espectador a través del cinema.

Paul Schrader

Nascut als Estats Units el 1946, es pot considerar com un dels millors cineastes de l’anomenada Nova generació de Hollywood. Va debutar escrivint amb el seu germà el guió de Yakuza (1975), al qual seguiren guions tan imponents com els de Fascinación (1976), Taxi Driver (1976) o Toro Salvaje (1980). Va debutar com a director el 1978 amb Blue Collar, amb la qual va iniciar una filmografia irregular, però intensa amb títols importants com Hardcore: un mundo oculto (1979), Mishima (1985), Touch (1997) o Aflicción (1997).

Quan?

Dimarts 10 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorEntenem millor els arbres amb “La vida secreta de los árboles”
Següent“Wednesday”, la Família Addams torna
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.