Fitxa tècnica

Producció: Canal+ España, Iberoamericana Films Producción, Sociedad General de Televisión (Sogetel)
Guió: Jorge Guerricaechevarría i Álex de la Iglesia
Música: Battista Lena
Muntatge: Teresa Font
Durada: 1 h 43 min
Intèrprets: Álex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura, Terele Pávez, Nathalie Seseña, Maria Grazia Cucinotta

 

Sinopsi

Ángel Berriatúa és un capellà basc que creu haver trobat un missatge secret a l’Apocalipsi de sant Joan. Segons ell, l’anticrist naixerà a Madrid el dia de Nadal de 1995. Per intentar evitar-ho s’alia amb José María, un aficionat al Death Metal, i amb el professor Cavan, presentador d’un programa de ciències ocultes.

Amb el seu segon llargmetratge, Álex de la Iglesia va obtenir un gran èxit corroborat per sis premis Goya. Com a la majoria de les seves pel·lícules, la narració te un inici espectacular que atrapa a l’espectador amb un seguit de situacions rocambolesques per on transita una fauna de personatges estrafolaris que son ridiculitzats per l’àcida mirada del director. Amb el pas dels anys la pel·lícula ha esdevingut una obra de culte del cinema espanyol. El director va recuperar pel cinema a l’actriu Terele Pávez que es va convertir en un rostre habitual en les seves produccions.

Álex de la Iglesia

Nascut a Bilbao el 1965, comença al món del cinema com director artístic. El 1991 realitza el curt Mirindas asesinas i dos anys després debuta en el llargmetratge amb Acción Mutante, que inicia inicia una de les filmografies més importants del cinema espanyol amb títols com El día de la bestia, Muertos de risa (1999), La comunidad (2000), 800 balas (2002), Balada triste de trompeta (2010) o Las brujas de Zugarramurdi (2013). El seu últim treball és Perfectos desconocidos (2017).

Quan?

Dimarts, 13 de febrer. 21:30 h
Idioma: castellà
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorPetita & Gran, una col·lecció de llibres sobre dones exterodinàries
SegüentCrítica de ‘Dunkirk’
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.