Cineclub Vic, Desierto

1427

Desierto

Producció: Esperanto Kino, Itaca Films, CG Cinéma
Guió: Jonás Cuarón, Mateo Garcia
Música: Woodkid
Muntatge: Jonás Cuarón
Durada: 1 h 28 min.
Intèrprets: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo, Diego Cataño, Marco Pérez, David Peralta Arreola, Óscar Flores Guerrero, Lew Temple.

Un grup de persones intenten creuar de forma il·legal la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Quan la furgoneta que els transporta s’averia decideixen continuar a peu. Uns pocs quilòmetres que es convertiran en un infern per culpa de la calor del desert i, sobretot, per l’amenaça d’un franctirador disposat a tot per aturar-los.

Després d’aquest inici, gairebé un pròleg, Desierto es converteix en una persecució sense treba, un joc del gat (Harry Dean Morgan) i la rata (Gael García Bernal) que no ens deixarà escapar fins al final. El film, tens i angoixant, funciona perfectament com un thriller d’acció i terror però, a més, esdevé una perfecta metàfora del conflicte al voltant de la immigració que viu els Estats Units i també la resta del món. Com el mateix director ha dit, “Desierto és un malson que Trump pot convertir en realitat”.

Jonás Cuarón

Nascut a Mèxic el 1981, és un director, guionista, muntador i productor de cinema. Va estudiar al Vassar College i va debutar l’any 2007 amb el film Año uña. El 2013 va coescriure amb el seu pare l’èxit Gravity, del qual ha rodat un spin off en forma de curt, Aningaaq (2013). El 2015 va dirigir Desierto i actualment prepara una nova versió de El Zorro, protagonitzada per Gael García Bernal.

Quan? 

Dimarts, 26 de setembre. 21:30 h 
Idioma: VO en anglès i castellà amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
AnteriorMeravelles del Japó: ‘Viaje al Japón’, Rudyard Kypling
SegüentLa intervenció per part de l’Estat a la Institució de les Lletres Catalanes incita una encartellada a Barcelona
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.