El passat divendres dia 21 es va saber que l’Estat havia bloquejat tots els comptes i havia intervingut  la Institució de les Lletres Catalanes. La ILC ja esperava un bloqueig així, ja que era un dels 300 organismes inclosos a la llista de “vigilància especial”. Aquesta decisió no va agradar ni a la institució ni a molts socis d’associacions vinculades a les lletres, ja que creuen possible que s’hagin de suspendre activitats properes a aquestes dates i previstes des de fa temps.

Aquest, doncs, ha estat el motiu pel qual es va dur a terme una enganxada de cartells per Barcelona. La convocatòria es va fer des de l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana), però també hi van participar representants de l’APTIC (Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya) i altres organismes vinculats al món de les lletres. A les 8 del vespre del mateix divendres dia 21, l’Ateneu Barcelonès va rebre un centenar d’escriptors, traductors i filòlegs que es van organitzar amb grups per empaperar la ciutat de Barcelona amb cites poètiques i de la literatura de la geografia catalana.

Aquesta acció no deixa de ser una de les moltes reivindicacions que se sumen a la llista després que el govern espanyol hagi decidit intervenir més d’un organisme de Catalunya, amb la intenció de prevenir el referèndum previst per l’1 d’octubre.

AnteriorCineclub Vic, Desierto
SegüentAu revoir là-haut!
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.