Fitxa tècnica

Cold War // Pawel Pawlikowski, Polònia-Regne Unit-França, 2018

Producció: Opus Film, Apocalypso Pictures, MK2 Productions
Guió: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki i Piotr Borkowski
Música:
Muntatge: Jaroslaw Kaminski
Durada: 1 h 29 mins

 

 

 

Sinopsi

A Polònia, marcada per les ferides de la II Guerra Mundial, les noves autoritats promocionen la creació d’un grup de músics que intenti aportar una mica d’alegria i, de pas, transmetre missatges de lloança sobre el camarada Stalin. Wiktor (Tomas Kot), pianista del grup, s’enamora de Zula (Joana Kulig). La seva història d’amor passarà per alts i baixos a través del temps a ritme de Jazz i Rock’n’roll.

Segons les paraules del realitzador polonès Pawel Pawlikowski, el seu objectiu amb aquest film era el de recrear la història d’amor dels seus pares. Tal com ja va fer cinc anys enrere amb Ida, Pawlikowski torna a recórrer a la fotografia en blanc i negre per convertir cada escena, cada pla, cada instant d’aquesta tràgica història, en una obra d’art. La cuidada estètica i la rigorosa ambientació aconsegueixen traslladar l’acció de la pel·lícula als anys 50 a Polònia, Berlín, París o Iugoslàvia.

Pawel Pwalikowski

Nascut a Polònia el 1955, viu des dels 14 anys al Regne Unit. Llicenciat en literatura i filosofia, va començar com a cineasta documental a la televisió britànica i va debutar al cinema amb The Stringer (1998). Amb el seu segon film Last Resort (2000) va obtenir un gran èxit de crítica, al qual seguiren My Summer of Love (2004) i La mujer del quinto (2011). Amb Ida (2013) va aconseguir l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa. Cold War ha estat un autèntic èxit internacional. Actualment treballa en el rodatge del film biogràfic Limonov.

Quan?

Dimarts, 21 de gener. 21.30 h.
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

Anterior“La Maleta”, un conte sobre els refugiats
SegüentEls guanyadors dels Premis Gaudí 2020
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.