Fitxa tècnica

Producció: Petra Garmon / Atolladero
Guió: Alex Salgado del Tarré
Música: Frans Beltrán
Durada: 110 min.
Intèrprets: Documental. Hi intervenen Fernando Gallego, Nando Dixkontrol, Ricard Robles, Ángel Molina, Jose María Castells, Raúl Orellana, Paco Pil, Xavier Agulló, Joan Oleaque, Monica X, Mamen Gallego, Chimo Bayo

 

Sinopsi

Fernando Gallego, la persona, VS. Nando Dixkontrol, el punxadiscos. Una frenètica i insolent exploració de la dicotomia (com un Dr. Jekyll i Sr. Hyde) del referent absolut de l’escena electrònica catalana des de mitjans dels 80. De les intoxicades nits de glòria i transgressió a clubs com Psicódromo o Disco 8 a la depressiva ressaca a l’ostracisme. La lluita per superar el passat quan un sent que l’han “baixat d’un núvol a hòsties”.

Ciudadano Fernando Gallego: baila o muere va guanyar el premi a millor documental nacional a la passada edició del Festival In-Edit de Barcelona. El film se centra en la figura del DJ Nando Dixkontrol i la seva influència en el desenvolupament de la cultura de club a la ciutat de Barcelona. Tot i que per a molts sigui un personatge anònim, durant una època Dixkontrol era la figura que concentrava l’essència d’una generació de joves que reivindicava el cap de setmana com un espai lúdic i de diversió constant. Va arribar a formar part de la cultura popular i va ser l’epicentre d’un moviment únic: al costat de Fernando Gallego repassem la Ruta del Bakalao a València, l’auge de la música màkina a Catalunya, els àfters, les drogues… la decadència i la perpètua nostàlgia en què s’ha instal·lat aquesta cultura.

Projecció en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic (MVVV), amb la presència de l´equip tècnic de la pel·lícula.

 

Quan? 

Dimarts, 4 de setembre
Hora: 21:30 h
Lloc: Espai ETC de Vic

 

AnteriorViatges de pel·lícula. Les cares de Berlín
Següent‘La tentación del perdón’, de Donna Leon
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.