Fitxa tènica

Cinco lobitos // Alauda Ruiz de Azúa, Espanya, 2022

Producció: Buena Pinta Media, Comunidad de Madrid, Encanta Films.
Guió: Alauda Ruiz de Azúa.
Fotografia: Jon D. Domínguez.
Música: Aránzazu Calleja.
Muntatge: Andrés Gil.
Durada: 1 h 44 min.
Idioma: VO en castellà.
Intèrprets: Laia Costa, Susi Sánchez, Ramón Barea, Mikel Bustamante, José Ramón Soroiz.

Amaia (Laia Costa) acaba de ser mare i aviat s’adona que no té gaire clar com fer-ho. Encara ho complica més haver de compaginar-ho amb la seva feina i l’absència de la seva parella durant una setmana per motius laborals. Davant d’aquesta situació, decideix tornar a casa dels seus pares, en un poble costaner del País Basc, i compartir amb ells la responsabilitat i atenció del nadó. El que no s’imagina és que, allà, se li afegirà una nova feina: fer de filla.

El debut de la directora i guionista Alauda Ruiz de Azúa ha estat una de les sorpreses de l’any. Basada en la seva pròpia experiència personal, i gràcies al seu excel·lent guió, la pel·lícula va més enllà de les històries de mares i filles que hem vist tantes vegades al cinema. A través d’una posada en escena intimista i senzilla, planteja una sèrie de temes que ens porten a un viatge emocional cap a les imperfeccions de les relacions familiars.

Alauda Ruiz de Azúa

Directora i guionista nascuda a Baracaldo l’any 1978. Va estudiar Comunicació audiovisual i és diplomada en direcció cinematogràfica. Ha dirigit diversos curtmetratges entre els quals cal destacar Dicen (2011), que va participar en més de 160 festivals i va obtenir 50 premis. Cinco lobitos és el seu primer i exitós llargmetratge, guanyador de diversos premis al Festival de Màlaga, entre els quals els de millor pel·lícula, guió i el del reconeixement del públic.

Quan?

Dimarts 20 de setembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“L’andana”, Jaume Parareda Franch
Següent“Abraçaràs el riu i sabràs qui ets”, Txell Guitart Andreu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.