Fitxa tècnica

Producció: Stayblack, RT Features, Rai Cinema
Guió: Jonas Carpignano
Música: Dan Romer
Muntatge: Affonso Gonçalves
Durada: 1 h 58 min
Intèrprets: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato, Iolanda Amato, Patrizia Amato.

Sinopsi

En Pio està desesperat per créixer. Amb 14 anys fuma, beu i es mou sense problemes entre les diverses faccions que conviuen a la zona anomenada A Ciambra. Pio segueix el seu germà Cosimo a tot arreu per aprendre a sobreviure al carrer. Però quan Cosimo desapareix i les coses comencen a complicar-se, el noi s’adonarà que la vida al carrer és més difícil del que pensava.

Produïda per Martin Scorsese, la segona pel·lícula de Jonas Carpignano continua el seu discurs sobre els conflictes socials: és a la vegada una ampliació del seu curt A Ciambra i un spin-off de la seva òpera prima, Mediterránea. Aquí les fronteres entre realitat i ficció es desdibuixen, gràcies a un retrat realista i cru i al treball amb actors no professionals. Un coming-of-age aspre i contundent marcat per l’opressió de la família i la delinqüència crònica del poble gitano.

Jonas Carpignano

Nascut a Nova York el 1984, ha escrit i dirigit diversos curts. El seu primer film, Mediterránea (2015) va ser un èxit entre els festivals europeus i A Ciambra no ha fet més que reforçar la seva presència com un dels grans directors del moment a Itàlia.

En col·laboració amb el D’A Film Festival. Pel·lícula inclosa dins de la programació itinerant Tour D’A 2018

 

Quan? 

Dimarts, 15 de maig
Hora: 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorCrítica de ‘Isla de perros’, el retorn d’Anderson
Següent“Lèmmings”, de Jordi Dausà
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.