Benh Zeitlin // Estats Units, 2012

Producció: Cinereach, Department of Motion Pictures
Guió: Lucy Alibar, Benh Zeitlin
Fotografia: Ben Richardson
Música: Dan Romer, Benh Zeitlin
Muntatge: Crockett Doob, Affonso Gonçalves
Durada: 1 h 33 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Intèrprets: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Gina Montana, Jonshel Alexander, Philip Lawrence.

 

Sinopsi

Al sud del planeta, el nivell de les aigües puja vertiginosament i tots els dics s’enfonsen. Alhora, els animals salvatges tornen de les tombes. Aquesta és la història d’una nena de sis anys que viu amb el seu pare en un lloc aïllat del món, un lloc que té les hores comptades.

Aquesta és la primera pel·lícula d’impacte popular que parlava de refugiats climàtics. L’illa imaginària del film, coneguda com a La Banyera, es va inspirar en algunes comunitats de pesca independents amenaçades per l’erosió, els huracans i la pujada dels nivells d’aigua a la parròquia de Terrebonne a Louisiana; on es va rodar la pel·lícula. Contrasta com, a partir d’un tema profètic i apocalíptic, el film esdevé una obra d’una bellesa, una alegria i una vitalitat tan extraordinàries.

Benh Zeitlin

Nova York, 1982. Amb només 30 anys, es va convertir en tota una revelació gràcies a la seva òpera prima, Bèsties del sud salvatge, que li va valer per guanyar diversos guardons i quatre nominacions als Oscars. Malauradament, fins al moment només ha pogut produir un altre film, Wendy, una reimaginació de Peter Pan estrenada el 2020.

Sessió programada conjuntament amb l’àrea de Cultura de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Quan?

Dimarts, 24 d’octubre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCINECLUB XIC. Les tortugues ninja
Següent‘Adéu a l’Eddy Bellegueule’, Édouard Louis
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.