Fitxa tècnica

Producció: Fantasy Films
Guió: Lawrence Hauben i Bo Goldman a partir de la novel·la de Ken Kesey
Música: Jack Nitzsche
Muntatge: Sheldon Kahn, Lynzee Klingman
Durada: 2 h 13 min.
Intèrprets: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Will Sampson.

 

Sinopsi

R.P. McMurphy (Jack Nicholson), un home condemnat per la justícia, és internat en un hospital psiquiàtric. El seu caràcter lliure i contracorrent xocarà amb la disciplina i la rutina del centre, representada per la infermera Ratched (Louise Fletcher).

Un film clau del cinema dels 70 i guanyador dels cinc Oscars més importants, (millor pel·lícula, director, actor, actriu i guió). A més de mostrar-nos el conflicte entre l´individu i la societat (deliciosament reflectit en les picabaralles entre McMurphy i Rached), la pel·lícula té la voluntat de mostrar com és realment un hospital psiquiàtric i plantejar una reflexió oberta sobre el suposat benefici que aporta als seus pacients.

Milos Forman

Nascut a Txecoslovàquia el 1932, va debutar al cinema amb Pedro, el negro (1964). El 1971 va rodar el seu primer film nord-americà, Juventud sin esperanza, al qual seguiria el seu gran èxit, Alguien voló sobre el nido del cuco. Durant els anys 70 i 80 va rodar els films més importants de la seva carrera: Hair (1979), Ragtime (1981), Amadeus (1984) i Valmont (1989). Va morir el 2018 a Connecticut.

Abans de la sessió es farà la presentació de la novel·la gràfica Manicomio (Ediciones La Cúpula, Barcelona, 2019), de Montse Batalla i Xevi Dominguez: “Explicat amb voluntat de denúncia, divulgació i consol, Manicomio narra en primera persona l´experiència de la Clara quan un trastorn mental fa acte de presència a la seva vida”.

 

Quan?

Dimarts, 26 de febrer. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorCINECLUB XIC. La princesa Mononoke
SegüentOscars 2019. Els premiats
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.