Fitxa tècnica

Producció: Dentsu Music And Entertainment, Nibariki, Nippon Television Network (NTV)
Guió: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi
Muntatge: Hayao Miyazaki i Takeshi Seyama
Durada: 2 h 14 min
Intèrprets: animació

 

 

Sinopsi

El jove Ashitaka surt a la recerca del Déu Cérvol, perquè el guareixi de la ferida que li ha provocat un porc senglar. Pel camí es troba amb Mononoke, una humana criada per llops que defensa el bosc de l’atac dels humans.

Mitologia, defensa de la natura i feminisme són les claus d’una de les obres claus de Miyazaki, una faula èpica que reflecteix un altre tema habitual a la seva filmografia: l’eterna lluita entre el bé i el mal.

Hayao Miyazaki

Akebono-cho, Tòquio, 1941. Considerat el gran mestre de l’animació japonesa, va començar treballant en sèries com Lupin III i les mítiques Heidi i Marco. El 1979 va dirigir la seva primera pel·lícula, precisament basada en el personatge Lupin III, i les seves aventures a El castell de Cagliostro. Va fundar l’estudi Ghibli conjuntament amb Isao Takahata. Dins la seva filmografia destaquen títols com El meu veí TotoroKiki, l’aprenenta bruixa (1989), Porco Rosso (1992), La princesa Mononoke (1997), El viatge de Chihiro (2001), guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula animada, i Ponyo (2008).

Quan? 

Diumenge, 24 de febrer. 17 h. 
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
AnteriorEls temps moderns de Sherlock i Watson
SegüentCINECLUB VIC. Alguien voló sobre el nido del cuco
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.