Fitxa tècnica

Akira // Katsuhiro Otomo, Japó, 1988

Producció: Akira Committee Company Ltd, Akira Studio, TMS Entertainment
Guió: Katsuhiro Otomo, Izô Hashimoto
Música: Shôji Yamashiro
Muntatge: Takeshi Seyama
Durada: 2h 4 min
Intèrprets: Animació

 

 

Sinopsi

És l’any 2019 i els carrers de Neo Tokio vibren d’activitat nocturna, caos, velocitat i delinqüència juvenil. Kaneda és el líder d’una banda de motoristes que gaudeixen fent malifetes i empipant els seus rivals; fins que un dia, el seu millor amic Tetsuo pateix un misteriós accident i és retingut a una base militar on es porten a terme experiments científics. Les perilloses conseqüències dels quals s’aniran revelant a mesura que Kaneda provi de rescatar el seu company.

Basada en el manga homònim creat pel mateix director, qui condensa i sintetitza la magnitud del còmic per adaptar-la al format cinematogràfic. Tot un clàssic de la ciència-ficciócyberpunk, Akira va esdevenir un exponent del gènere amb la seva aposta visual extremadament detallista i un argument complex que va consagrar l’animació dirigida a un públic adult. Una obra mestra del cinema que recuperem en tota la seva esplendor en pantalla gran i amb el so a tot drap.

Katsuhiro Otomo

Nascut a Hasama, Japó (1954), és dibuixant de manga i director de pel·lícules d’animació. Molt influenciat pels corrents polítics i les protestes estudiantils de la dècada de 1960, les seves obres sempre han tingut un fort component de crítica política i social. Va començar a publicar Akira en format còmic el 1982, i el 1988 estrenava l’adaptació a la pantalla gran. El seu èxit ha influenciat generacions de cineastes, mangakas, i pel·lícules d´animació posteriors. Altres treballs rellevants en l’àmbit del cinema són Memories (1995) Metrópolis (2001) i Steamboy (2004).

Quan?

Dimarts, 23 de novembre. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

AnteriorPetits contes amb grans valors
SegüentEl Festival Julius ja és aquí!
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.