Del dimarts 23 al diumenge 28, Vic viurà una nova edició del Festival Julius. Aquesta 18a edició del Concurs de curtmetratges es va veure aturada l’any passat a causa de la pandèmia i s’ha recuperat enguany amb el mateix tema obligatori, el manga Akira.

La imatge del Julius torna a ser obra de l’il·lustrador Xevidom, que ha recreat un Grouxo Marx caracteritzat com Tetsuo, el protagonista de l’obra de Katsuhiro Otomo.

 

Akira

El tret inaugural d’aquest Julius serà la projecció de l’adaptació cinematogràfica d’Akira, que es farà dimarts a les 20 h a l’Atlàntida de Vic dins de la programació de Cineclub Vic. La sessió comptarà amb la presència d’Aleix Pitarch, membre del jurat d’aquesta edició, qui presentarà el seu curt Orders, film guanyador del Gran Premi al Kyiv International Short Film Festival 2021 i Menció Especial del Jurat al New Chitose Airport International Animation Festival.

Microvisor

Dijous a les 21 h, es farà al Casino de Vic una nova edició del Microvisor, les xerrades cinèfiles organitzades pel Cineclub Vic i l’Ateneu de Vic. Aquest serà un microvisor especial centrat en l’obra d’Akira que anirà a càrrec de Ramon Sallés, propietari de la botiga Kritik de Vic i gran expert en manga i anime.

Festival 

Divendres i dissabte els curts seran els protagonistes. Es projectaran tres vegades: divendres al vespre i dissabte en dos passis de matí i tarda. Es projectaran dos blocs d’aproximadament una hora cada un, amb un descans entre blocs. El mateix dissabte a la nit es farà a l’ETC la gala de cloenda i el lliurament de premis.

Cineclub Xic

Diumenge es farà una sessió del Cineclub Xic molt centrada en la creació i la divulgació cinematogràfica: Chomón per a la mainada. Es projectaran cinc films del pioner del cinema Segundo de Chomón amb amb la intervenció d’un contacontes, recuperant així la figura del bonimenteur, present en les sessions de cinema mut de l’inici del segle XX.

Jurat

Enguany s’ha apostat per un jurat de qualitat i de proximitat. Així doncs, estarà format per Aleix Pitarch, músic i cineasta que va guanyar l’any 2006 el festival amb el curt Dreamland; Júlia Olivella, dibuixant i animadora 2D que ha realitzat videcolips per a grups com Power Burkas o Obeses; i Marc Puvill, integrant de la productora Focafilms i participant i guanyador en bona part de les edicions del Nou Julius.

Per la seva banda, els cineclubs catalans atorguen un dels premis del certamen: el Premi Miquel Porter i Moix. El seu jurat està format per membres de diversos cineclubs catalans: Sergi Díaz del Cineclub amics del Cinema de la Vall de Ribes, Gabriel Vega del Cineclub La Ràpita, i Andreu Roca del Cineclub Vic.

El Premi Sert o no Sert al millor cartell l’atorga un jurat composat per dos membres de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i un tercer membre designat per Cineclub, enguany Alba Font, dissenyadora gràfica, amb especial dedicació al disseny editorial.

Més informació i entrades

Al web del Julius podeu consultar tota la programació i les novetats d’aquesta edició.

Podeu fer la reserva prèvia d’entrades en línia a través del web de l’Atlàntida (per a les sessions de cinema) i a través del web de l’ETC (per als passis de curts i cloenda
del festival).

 

AnteriorCINECLUB VIC. Akira
SegüentCrítica d'”Antlers”, Scott Cooper. Festival de Sitges 2021
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.