Fitxa tècnica

Producció: Sailor Bear, Zero Trans Fat Productions, Ideaman Studios.
Guió: David Lowery
Música: Daniel Har
Muntatge: David Lowery
Durada: 1 h 32 min.
Intèrprets: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson, Grover Coulson, Liz Cardenas

 

Sinopsi

C (Casey Affleck) és un músic que mor en un accident de cotxe i torna a la seva casa convertit en fantasma per consolar la seva dona, M (Rooney Mara). Aviat descobrirà que, en el seu nou estat, no pertany a cap espai ni temps concret i només li queda observar amb total passivitat com la vida continua sense ell.

Aquesta història de fantasmes és tota una raresa en el panorama cinematogràfic actual i s’ha convertit en una de les pel·lícules més fascinants i discutides de la temporada. El seu director la va rodar gairebé en secret, amb finançament propi i va contractar el recent guanyador d´un Oscar per convertir-lo en un fantasma de tota la vida (amb un llençol i dos forats pels ulls). Sota aquesta aparença absurda, el que trobem és un un melodrama ambiciós i poètic, envoltat d’una gran bellesa i que aposta per una narració pausada i contemplativa per plantejar grans debats filosòfics sobre l’existència humana.

David Lowery

Cineasta nascut el 1980 que ha realitzat tot tipus de treballs: director de fotografia, músic, editor, productor… Lullaby (2000) va ser el seu primer curt com a director i guionista. Deadroom (2005) va suposar el seu debut en el llargmetratge i amb St. Nick (2009) va aconseguir un gran reconeixement. La seva trajectòria segueix combinant pel·lícules comercials com Peter y el dragón (2016), d´altres més personals com aquesta A Ghost Story, curtmetratges i treballs per a televisió.

Quan?

Dimarts, 16 d´octubre. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46