Fitxa tècnica

Producció: Sailor Bear, Zero Trans Fat Productions, Ideaman Studios.
Guió: David Lowery
Música: Daniel Har
Muntatge: David Lowery
Durada: 1 h 32 min.
Intèrprets: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson, Grover Coulson, Liz Cardenas

 

Sinopsi

C (Casey Affleck) és un músic que mor en un accident de cotxe i torna a la seva casa convertit en fantasma per consolar la seva dona, M (Rooney Mara). Aviat descobrirà que, en el seu nou estat, no pertany a cap espai ni temps concret i només li queda observar amb total passivitat com la vida continua sense ell.

Aquesta història de fantasmes és tota una raresa en el panorama cinematogràfic actual i s’ha convertit en una de les pel·lícules més fascinants i discutides de la temporada. El seu director la va rodar gairebé en secret, amb finançament propi i va contractar el recent guanyador d´un Oscar per convertir-lo en un fantasma de tota la vida (amb un llençol i dos forats pels ulls). Sota aquesta aparença absurda, el que trobem és un un melodrama ambiciós i poètic, envoltat d’una gran bellesa i que aposta per una narració pausada i contemplativa per plantejar grans debats filosòfics sobre l’existència humana.

David Lowery

Cineasta nascut el 1980 que ha realitzat tot tipus de treballs: director de fotografia, músic, editor, productor… Lullaby (2000) va ser el seu primer curt com a director i guionista. Deadroom (2005) va suposar el seu debut en el llargmetratge i amb St. Nick (2009) va aconseguir un gran reconeixement. La seva trajectòria segueix combinant pel·lícules comercials com Peter y el dragón (2016), d´altres més personals com aquesta A Ghost Story, curtmetratges i treballs per a televisió.

Quan?

Dimarts, 16 d´octubre. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorAnna Grimm. Memòria mortal
Següent‘La sombra de la ley’, un hard boiled barceloní
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.