Fitxa tècnica

Dotze micos // Terry Gilliam, Estats Units, 1995

Producció: Universal Pictures, Atlas Entertainment, Classico
Guió: Janet Peoples i David Webb Peoples a partir del curt original de Chris Marker
Música: Paul Buckmaster
Muntatge: Mick Audsley
Durada: 2 h 9 min.
Intèrprets: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Jon Seda, David Morse, Christopher Plummer

 

Sinopsi

Ens trobem en un futur relativament proper. El món ha estat devastat per una pandèmia mundial provocada per un virus (sí, com ho sentiu) i els pocs supervivents que queden viuen sota terra. El convicte James Cole (Bruce Willis) es presentarà voluntari per viatjar en el temps i obtenir informació sobre el virus, que ha acabat amb pràcticament tota la població del planeta i que sembla relacionat amb l’exèrcit dels 12 micos.

Film de culte instantani i un dels millors treballs del seu director. Terry Gilliam desenvolupa aquí tot el seu imaginari visual i narratiu per explorar els límits de la realitat, del seny i de la civilització. Amb un pressupost molt més reduït del que sembla en pantalla i la col·laboració de grans estrelles, Gilliam converteix un relat de ciència-ficció en el retrat decadent i demolidor d’una societat egoista i encaminada a la seva autodestrucció.

Terry Gilliam

Nascut a Minnesota el 1950, membre del grup còmic Monty Python, actor i director de cinema. Sota el paraigua dels Monty Python, i junt amb Terry Jones, va rodar la seva òpera prima, Los Caballeros de la Mesa Cuadrada (1975). Ja en solitari iniciaria una filmografia amb títols tan personals i únics com  Brazil (1985), Les aventures del baró Munchausen (1988), El rei pescador (1991), Miedo y asco en las vegas (1998) o Tideland (2005). Posteriorment va embarcar-se en treballs impossibles que pràcticament van acabar amb la seva trajectòria cinematogràfica, com la seva particular adaptació de Don Quixot. 

Quan?

Dimarts, 9 de novembre. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

AnteriorCrítica de “Belle”, de Mamoru Hosoda. Festival de Sitges 2021
Següent“La planta carnívora”, Andrea Mayo
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.