Encetem aquest mes d’abril amb un Book challenge molt especial. Tot i que els darrers anys sembla que la tònica ha canviat una mica, la veritat és que el còmic sempre ha estat una lectura un xic menyspreada per la majoria. Els còmics eren vistos com un simple entreteniment pels més jovenets de la família i, en aquest aspecte, els adults no hi teníem cabuda, ja que ens vanagloriàvem de llegir llibres més d’acord amb la nostra edat. Per sort, i com he dit abans, la cosa comença a canviar una mica i des de fa uns anys es comença a veure els còmic no només com un producte per a la canalla o els més freaks de la classe, sinó com una lectura per a tots els públics. Així doncs, i per aquest motiu, dediquem aquest Book challenge a aquestes historietes que fa tants anys que ens acompanyen. Dit això, no us penseu que la temàtica sempre gira al voltant de superherois i malvats amb poders especials. Com us podeu imaginar, la varietat de temes és infinita, i encara que per a molts el còmic encara és un món per descobrir, des de L’Escriba us en posem alguns exemples que de ben segur seran del vostre grat.

 

MAUS

Editorial: Apex Novelties
Autor: Art Spiegelman

Aquesta novel·la gràfica del dibuixant estatunidenc d’origen polonès Art Spiegelman relata com el seu pare va sobreviure a l’holocaust com a jueu al camp de concentració d’Auswitch. La peculiaritat dels dibuixos d’aquest còmic és que Art representa els jueus (“Maus” significa ratolí en alemany) com a ratolins i els alemanys com a gats. Els polonesos són porcs, els francesos són granotes, els suecs són cérvols i els nord-americans, gossos. El 1992 aquest treball va ser guardonat ni més ni menys que amb el premi Pulitzer.

PERSÈPOLIS

Editorial: Association
Autors: Marjane Satrapi

Publicat a França entre el 2000 i el 2003, el còmic explica la vida de l’autora Marjane Satrapi des de la seva infantesa a l’Iran fins a l’edat adulta. Còmic de culte on a través de les seves pàgines podrem veure la realitat quotidiana de la protagonista durant la revolució Iraniana del 79 al 80.

 

CRIMINAL

Editorial: Icon Còmics
Autors: Ed Brubaker i Sean Phillips

Sens dubte un dels millors còmics del gènere negre. Delinqüència, corrupció, drogues… són presents en cada una de les pàgines d’aquest còmic. La seva cruesa i els seus personatges obscurs i de dubtosa moralitat han fet que aquest còmic guanyés dos premis Eisner. Una bona opció per als amants del gènere a qui els agrada viure de primera mà el duel entre el bé i el mal.

AnteriorCrítica de “La nit del caçador”
Següent‘La revolta de Santa Jordina’, la llegenda versionada
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.