Fitxa tènica

Autor: Stephen King

Títol: Bellas durmientes

Editorial: Plaza y Janés

Bellas durmientes és una novel·la d’intriga i fantasia escrita per Stephen King i el seu fill, Owen King.

 

Sinopsi

Un estrany fenomen està afectant les dones de tot el món: en quedar-se adormides, queden embolcallades en una espècie de capoll de seda que els impedeix tornar-se a despertar. Si algú intenta treure-les d’allà dins, reaccionen amb violència extrema fins que tornen a adormir-se. L’origen de tot plegat sembla estar en el petit poble de Dooling on ha aparegut l’Evie, una criatura sobrenatural amb cos de dona que posarà a prova els homes del poble provocant un gran enfrontament. Per altra banda, les dones també tindran al seu abast una gran decisió que pot canviar la vida de l’espècie humana per sempre.

Al meu parer… 

Com ens té acostumats Stephen King, la novel·la compta amb  un repertori increïblement ampli de personatges que anirem coneixent de mica en mica, mentre van desgranant el misteri pista a pista. Destaquen el doctor Norcross, psiquiatre de la presó de dones, on coneixerà i intentarà tractar l’Evie. També la seva parella, la Lila, la xèrif local, una dona forta i responsable que intentarà contenir el caos al màxim a Dooling.

Amb aquesta novel·la, Stephen King i el seu fill volen fer una crítica al masclisme. Denuncien comportaments, delictes i, fins i tot, idees. Alguns els retraten cruelment, altres els exageren fins a portar-los a l’absurd. Segons la meva opinió, però, gran part del pes argumental segueixen portant-lo els personatges masculins.

Agradarà a…

A qui busqui una crítica del masclisme molt diferent. A qui es pregunti què seria del món sense dones i també als lectors habituals d’Stephen King.

No agradarà a…

Qui busqui un llibre amè, senzill i ràpid de llegir. La quantitat de personatges i les seves relacions arriben a sobrepassar el lector en alguns moments. A més, la llargada del llibre també pot tirar enrere a més d’un.

 

foto portada

AnteriorCròniques pandèmiques V: una estranya incursió al 68 SSIFF
Següent“Historias del puto virus”
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.