Dijous 17 de juny a les 19 h, l’escriptor Albert Villaró presentarà la seva darrera novel·la, La companyia nòrdica, a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic.

Publicada per l’editorial Columna, La companyia nòrdica es tracta d’una novel·la fantàstica i sorprenent, amb humor i acció, en què la ciència i els més obscurs arcans comparteixen un escenari únic, inquietant i ple de bellesa: les aspres muntanyes del Pirineu.

En aquesta novel·la, l’escriptor andorrà juga amb la barreja d’elements ficticis i reals. El protagonista és el mateix Albert Villaró, qui el 1997 era arxiver municipal de la Seu (l’autor és historiador). Villaró va rebre, en penyora de la vídua d’un paleta col·leccionista d’antiguitats, el dietari d’un soldat prussià que va participar en la primera guerra carlina, Ulrich von Wilamovitz, botànic i violinista. El quadern descriu els fets increïbles que van succeir durant la terrible primavera del 1837 i que va viure amb uns companys de viatge molt singulars: el capità Osinalde, el pare Cebrià, monjo fugit de Montserrat, o l’enigmàtica Mina, que els fa de guia. I també el sanguini brigadier Porredon, el Ros d’Eroles, el príncep Lichnowsky i la Mary Eyre, corresponsal de guerra.

Villaró ha construït llibre rere llibre un inclassificable i polièdric corpus novel·lístic. Les seves primeres novel·les, Les ànimes sordes, i, sobretot, Obaga, són una paròdia dels estereotips de la novel·la negra traslladats a uns ambients rurals. Després s’ha anat centrant en les ficcions de l’Andorra contemporània, amb la creació del personatge d’Andreu Boix, oficial del Cos de Policia, i altres ficcions de plantejaments més diversos. També és autor de les ucronies Els ambaixadors (Premi Josep Pla 2014) i El Sindicat de l’Oblit (2018).

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. Fourteen
SegüentCrítica de “Godless” (2017), Scott Frank
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.