Fa uns mesos, us parlava en un article sobre un llibre recent per donar respostes senzilles i directes a preguntes sobre sexualitat i sexe. Avui recupero un clàssic: D’on venim? de Peter Mayle, psicòleg i psicoanalista.

Aquest conte publicat en anglès l’any 1973 i traduït a diverses llengües és una eina sensacional per explicar als menuts l’origen de la seva existència, saltant-se la història de la cigonya i anant al gra amb delicadesa, sensibilitat i de manera directa i senzilla. Després de més de quaranta anys de la seva primera edició, aquest llibre, trencador a la seva època, continua essent vigent i molt vàlid per explicar de manera planera d’on venim.

Les il·lustracions d’Arthur Robins ens mostren sense vergonya els cossos nus dels protagonistes del llibre, una dona i un home molt normals deixant a banda estereotips de bellesa, un altre punt positiu del llibre.

El text ens explica de forma cronològica com una parella que s’estima concep un fill fent l’amor, passa per la gestació de l’embrió dins l’úter fins al moment del part.

D’on venim?, de l’editorial Maeva, és una eina clau per a començar a treballar l’educació sexual dels infants de manera tendra i senzilla. Per algun motiu s’ha convertit en un clàssic, no?

Us recomano fullejar i llegir el llibre abans de presentar-lo als vostres nens i nenes, seure amb ells a llegir-lo, respondre preguntes, explicar la seva història personal amb anècdotes sobre la seva gestació, per exemple, i gaudir junts d’un tema tan bàsic com la sexualitat i el sexe. D’aquesta manera cauran alguns tabús.

AnteriorEquus, la nova posada en escena de la companyia Etcètera Teatre
SegüentPresentació del Festival Nits de Cinema Oriental 2018
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.