De tots és sabut que els infants, a vegades, fan preguntes compromeses i no sempre és fàcil donar-los la resposta més adequada a la seva edat. El tema estrella és el sexe i la sexualitat; si més no és la temàtica que deixa alguns adults descol·locats i muts.

La Katharina von der Gathen ho sap bé. Ella és mestra d’educació especial, ha impartit tallers d’educació sexual a nens i nenes de 3r i 4t de primària, i a més ha recopilat 101 preguntes que ha hagut de contestar al llarg de la seva vida professional en un llibre titulat Explica-m’ho, de l’editorial Takatuka, on es presenten i es responen aquestes 101 preguntes de forma senzilla, directa i resumida, perquè la majoria d’infants no necessiten grans explicacions teòriques sinó que en tenen prou amb una resposta clara, directa, acurada i sense tabús ni escarafalls. A més, és ideal com a llibre de consulta si tenen alguna pregunta però els fa vergonya exposar-la i parlar-ne amb algun adult.

Anke Kuhl és l’encarregada d’il·lustrar cadascuna de les preguntes amb dibuixos simples i amb un aire còmic i, en ocasions, emotiu.

Quina mida té un penis?, Per què de la vulva se’n diu figa?, Què és l’assetjament sexual?, Què és el cibersexe?, D’on ve la llet dels pits?, Per què tothom gemega quan ho fa?, Per què ens fem petons?… Aquestes són algunes de les preguntes que es responen en el bloc de qüestions sobre el cos, la pubertat, la sexualitat i l’amor; preguntes que van molt més enllà del sexe i del que engega el riure nerviós dels petits i no tan petits.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És un llibre molt recomanable per a infants a partir de 8 anys i per a pares que els costa respondre a certes preguntes.

AnteriorGuanyadors i nominats dels Emmy 2017
SegüentWonder, la pel·lícula
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.