Si no coneixeu el fenomen Wonder heu de saber que ha estat la novel·la juvenil més venuda dels últims anys, a causa de la repercussió que ha tingut a les aules la historia de l’August, un nen amb una malformació a la cara a causa d’una malaltia genètica que posa el peu a l’escola a l’edat de deu anys. És un llibre que ha ajudat a pares i educadors a abordar el tema del bullying a través d’una història commovedora que estova el cor dels més ferotges assetjadors.

Al voltant d’aquesta novel·la han aparegut altres llibres relacionats que tracten el mateix tema, però des del punt de vista d’un altre personatge. Així doncs, trobem El juego de Christopher, El libro de preceptos del señor Browne i La historia de Julian, la història de l’assetjador més aferrissat de l’Auggie.

Evidentment, un llibre o una sèrie de llibres no són la solució al problema del bullying, però mestres, pares i alumnes estan convençuts que és una bona manera de tractar el tema a les aules i a casa i que alhora empeny els joves a reflexionar sobre quina és la seva posició respecte l’assetjament que veuen, viuen o infligeixen a classe.

Tornant al títol de l’article, el mes de novembre arribarà als cinemes Wonder, una pel·lícula basada en el llibre homònim de R.J. Palacio. Julia Roberts donarà vida a la mare de l’Auggie, paper que serà interpretat per Jacob Tremblay.

Us deixem amb el tràiler perquè aneu fent boca, però recordeu que el llibre sol ser millor que la pel·lícula, així que no espereu fins al novembre per començar-lo!

AnteriorExplica-m’ho, resposta a 101 preguntes compromeses
SegüentLes mans del drac, Sebastià Bennasar
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.