Del 17 al 22 de juliol Vic es convertirà, de nou, en la capital del cinema asiàtic en una nova edició del Festival Nits de Cinema Oriental, que enguany està d’aniversari i que celebra la 15ena edició.

El passat dissabte, en una roda de premsa celebrada a l’espai ETC, en Quim Crusellas (Director del festival), va explicar les principals novetats que ens esperen. Acompanyat de Javier Orduña (Director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona), Susagna Roura (Regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic) i Marc Carol (Vicepresident de Vic Comerç), Quim explicava que enguany el país convidat que havia vertebrat les passades edicions cedirà el protagonisme a una temàtica, en aquesta ocasió, l’esport, que serà l’eix al voltant del qual girarà tot el festival. També, i amb motiu d’aquest aniversari, l’organització vol retre homenatge a Stephen Chow, un dels directors més destacats del cinema de Hong Kong i la Xina projectant a la Bassa dels Hermanos Shaolin Soccer, 2001, la pel·lícula inaugural de la primera edició del festival l’any 2004.

Vic Comerç i l’Escola d’Arts de Vic també se sumen al certamen amb la intenció de convertir els carrers propers a la Bassa dels Hermanos en un Chinatown en tota regla. A part, Vic Comerç oferirà la possibilitat que els participants, acreditats i aficionats al cine puguin gaudir d’avantatges comercials en comprar a establiments vigatans. Per altra banda, cal destacar que l’empresa Cervesa del Montseny s’incorpora com a cervesa oficial del festival i que per l’ocasió llançarà una edició especial: la cervesa Nitòmana.

Quim Crusellas també va explicar que des del festival segueixen apostant pels joves cineastes de Catalunya, i que per això presentaran el film  Meiyng MG-01, el nou curtmetratge d’Adrià Guxens i del qual el festival n’és coproductor associat.

Per tancar l’acte es va presentar la imatge del festival, la icona Qiu Qiu, que significa “pilota” en xinès, un disseny que ha anat a càrrec de l’artista Xevi Domínguez.

Anterior‘D’on venim’, el conte per explicar als nens el seu origen
SegüentPremis per als pitjors, el Razzies
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.