Fitxa tècnica

Producció: Universal Pictures, Trumbull/Gruskoff Productions
Guió: Deric Washburn, Michael Cimino, Steven Bochco
Música: Peter Schickele
Muntatge: Aaron Stell
Durada: 1 h 29 min.
Intèrprets: Bruce Dern, Cliff Potts, Ron Rifkin, Jesse Vint, Mark Persons, Steven Brown

 

Al segle XXI, la vida vegetal desapareix de la Terra. Els últims espècimens es troben en tres naus espacials situades a l’òrbita de Saturn. El botànic Freeman Lowell (Bruce Dern) és el responsable del seu manteniment, amb l’esperança de repoblar el planeta amb les poques espècies que queden a les naus. Però de sobte rep l’ordre de destruir totes les espècies i tornar a la Terra.

El creador dels efectes especials de 2001 i Encontres a la 3a Fase, Douglas Trumbull, es va estrenar darrere les càmeres amb aquest al·legat ecologista que volia conscienciar el públic de les conseqüències de l’acció humana sobre el planeta. El missatge ecologista es podria aplicar també a la seva producció: baix pressupost, reutilització de decorats i efectes especials d’altres films i una simplicitat extrema en la posada en escena. Un autèntic film de culte que recuperem en motiu del Festival Julius 2017.

Douglas Trumbull

Nascut a Los Angeles el 8 d’abril de 1942. És un pioner dels efectes visuals. A finals dels 60 va revolucionar el cinema de ciència-ficció amb el seu treball a 2001: Una odissea de l’espai (1968), de Stanley Kubrick. També és el responsable dels efectes visuals de Encontres a la 3a Fase (1977), Star Trek (1979) i Blade Runner (1982). Va dirigir dos clàssics del gènere com Naves  misteriosas (1972) i Proyecto Brainstorm (1983) i posteriorment va rodar diversos curtmetratges.

 

Quan? 

Dimarts, 21 de novembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuït
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

AnteriorLa química, Stephenie Meyer
SegüentHem comès un crim
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.