34è Festival BBVA de Cinema de Muntanya

1714

cartell-per-web-2016Aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida al 34è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. I és que la muntanya no només uneix passions sinó també persones. Les perspectives de gaudir de la muntanya són incalculables. Els punts de vista i els angles, infinits. Des dels clàssics dels clàssics (alpinisme, escalada en gel i en roca) fins als més innovadors (salts base, wingsuit i altres especialitats).

Per gaudir d’aquestes mil i una formes de gaudir de la natura que ens ofereix el paisatge muntanyenc no hi ha res millor que gaudir d’un festival de cinema dedicat exclusivament a la temàtica. Documentals que abracen tot de formes esportives i d’oci amb perspectives molt diferents i enfocats amb punts de vistes que poden desmentir tòpics o assegurar-los. El que sí que és cert és que ens proposa un acostament al món més extrem i a l’adoració per l’ambient muntanyenc.

Aquest diumenge L’Escriba va poder gaudir d’una sessió de curtmetratges extrems entre els quals hi havia els següents títols:

Fallen feather

Aaron Peterson.
EUA. 2016.
10′

Sam Elias, escalador professional, retorna a Michigan, lloc on va néixer i créixer, per explorar la zona d’escalada en gel que s’estén al llarg dels penya-segats del Llac Superior.

mf16-still-fallen_feather

Solo base for climbing to jumping

Xavier Coll.
Espanya. 2016.
37´

David Fuster i el seu amic Turko són dos escaladors que esdevenen saltadors de BASE per fer realitat el seu somni de volar. Conseqüents amb la seva filosofia, ajunten les dues disciplines i escalen grans parets amb un paracaigudes a l´esquena com a únic material de seguretat. Un tribut a Dean Potter, inventor d´aquesta modalitat extrema.

Perception – The mountain within

Luke Hively.
EUA. 2016.

El wingsuit és una modalitat de salt BASE que consisteix a planejar una vegada iniciat el salt gràcies a un vestit especial que imita unes ales. L’equip protagonista mostra la perillositat d’aquest esport, al mateix temps que la sensació de llibertat que proporciona.

https://www.youtube.com/watch?v=khderiBm44o

Madagascar ultramagic balloon experience 2016

Daniel Ortínez.
Espanya. 2016.
21′

Globus aerostàtics d’arreu del món comparteixen una experiència de vol en un dels països més especials de la terra, pel seu paisatge i vegetació. La relació amb la població autòctona i la seva manera de viure és una de les altres experiències excepcionals que aporta el viatge.

https://www.youtube.com/watch?v=rUJwaeM-KCI

Les magiciens de l’extreme

Bernard Seillé.
França. 2016.
21´

El Pic de Midi de Bigorre, un cim isolat de 2.877 metres d´alçada del Pirineu francès, és el lloc triat per l´intent de batre el rècord de França de salt pendular. Un esport extrem que exigeix una llarga i acurada preparació. En aquest cas, 14 dies i varis quilòmetres de corda.

Metronimic

Vladimir Cellier.
França. 2015.
15´

Durant una setmana, una companya de dansa aèria, un grup musical i l´equip de saltadors de Flying Frenchies es troben a les Gorges del Verdon per una performance. El resultat és un desafiament total a les lleis de la gravetat, enregistrat per les càmeres de Baraka Flims.

Ara ens queda una setmana d’espectacle muntanyenc i una setmana per saber el palmarès d’aquesta 34ena edició.

AnteriorVis a Vis
SegüentCrítica de “Swiss Army Man”
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.