Ally Vispo ens porta un segon llibre en format de guia il·lustrada per aconseguir una vida més sostenible i respectuosa. En el seu primer llibre ens feia conscients de l’impacte de les nostres accions sobre el medi ambient i la problemàtica que això genera. En aquest segon llibre, vol aconseguir una autèntica missió impossible: el zero waste. Tal com la mateixa autora explica a Zero Waste para salvar el mundo, aquest és un concepte totalment inabastable, però sí una manera d’aconseguir un estil de vida amb menys residus.

El llibre comença amb una explicació de com l’autora, una dissenyadora de moda que treballava a Londres, s’ha convertit en una experta ((ja va pel seu segon llibre i amb una gran quantitat de seguidors en les xarxes) del zero waste. El segon capítol el dedica a un concepte sorprenent i alhora important: el minimalisme. Un concepte que pot semblar molt fàcil d’aplicar, però que requereix un profund canvi de mentalitat per adoptar una nova manera de viure. 

Una de les parts recurrents en tots els capítols, i la més útil, són els TIPS, consells com per exemple, per aconseguir una cuina minimalista, per conservar els aliments a la cuina, per substituir els materials d’un sol ús… Tots ells acompanyats d’il·lustracions fetes per la mateixa l’autora.

Però aquest no és l’únic llibre sobre els residus que he fet. Uns mesos enrere vaig comentar Familias sin plástico. De temàtica similar i amb il·lustracions informals, els dos donen consells i informacions. Les similituds són moltes, però, i les diferències? Familias sin plástico, per exemple, està editat en paper reciclat i aporta receptes per cuinar i elaborar productes casolans i, evidentment, se centra sobretot en el plàstic. Per la seva banda, Zero Waste és un llibre que aporta una visió més global i inicial del tema per ajudar a fer un canvi de mentalitat. També tracta temes com el veganisme. Així donscs, en funció de si el que es busca és entendre i començar el canvi o organitzar la casa i el seu contingut amb més profunditat, us interessarà més un o altre.

Agradarà a…

A qui esperi una lectura amena, ben acompanyada per il·lustracions informatives i consells per canviar de mentalitat.

No agradarà a…

A qui vulgui llegir al sofà i que el llibre acabi únicament en aquest espai.

 

Portada

AnteriorCrítica de “Les dues nits d’ahir”
SegüentCINECLUB XIC. Caçadors de bruixes
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.