Els propers 26, 27 i 28 d’octubre, Vilassar acollirà la tercera edició del Vilassar de Noir, un festival de literatura i cinema negre que és parada obligatòria dins de la ruta de festivals literaris.

 

En total ens esperen tres dies farcits de literatura i cinema negres amb gairebé 20 activitats que comptaran amb la participació una cinquantena d’autors i d’editorials d’arreu del territori.

Amb l’objectiu de créixer i consolidar el festival, enguany tindrà per primer cop presència internacional amb l’escriptor francès Marin Ledun. Però Ledun no serà l’únic que ve de lluny, ja que els autors que s’hi aplegaran vindran d’Euskadi, Navarra, Canàries, Balears, Múrcia, Castella-la Manxa, Madrid i Catalunya. Així doncs, l’escena del crim el formaran escriptors de primer ordre entre els quals destaquen noms com Andreu Martín, Màrius Serra, Margarida Aritzeta, Pep Prieto, Emili Bayo, Jordi Dausà, Montserrat Espallargas, Joan Miquel Capell, Montse Sanjuan, Ferran Grau, Xavier Zambrano i Anna Maria Villalonga.

Pel que fa a la literatura destaquem una taula rodona dedicada al hard boiled i una altra amb periodistes del món de la ràdio que fan el salt a la novel·la negre. Tampoc podeu faltar a la xerrada que l’Anna Maria Villalonga oferirà com a comissària de l’Any Pedrolo.

Quant al cinema, coprotagonista del festival, es podran veure els films Framed i Sant Martí i curtmetratges com Clandestí, Cunetas i L’escarabat. Tot plegat una aposta pel cinema nacional negre.

Podeu consultar el programa al complet en aquest enllaç.

AnteriorLes mil cares de Capmany
SegüentETC TEATRE. Per art de màgia
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.