Un submarí d’aire és el primer llibre de la col·lecció Experimenta! De l’editorial Cossetània. Un grup de llibres que ens deixa molt clares les seves intencions ja d’entrada amb el nom de la col·lecció. Cada un dels llibres conté 28 experiments per a nens i joves. 

Experimentar és un fet fonamental per a la ciència i no té per què ser complicat ni inaccessible. Aquest llibre ens proposa provar en molts àmbits de la ciència com l’electricitat, la densitat, les forces… Cada experiment es pot fer amb materials casolans o molt simples d’aconseguir. De fet, moltes vegades només necessitem retallar i ser una mica manetes per aconseguir crear ràpidament els materials.

Les activitats que ens explica estan estructurades en diferents parts. Primer ens diu què hem de fer. A continuació, ens detalla el material necessari i, finalment, ens explica què ha passat. Aquesta part final és on, després de l’experiment i de manera molt amena, ens explica els conceptes científics treballats. I per mi és aquesta part la que marca la diferència amb altres llibres d’experiments. Tan simple com un petit paràgraf en què s’expliqui breument i per a tots els públics la ciència treballada.

Un altre punt a favor d’aquest llibre és que si segueixes les instruccions, els experiments realment funcionen. Com per exemple quan hem posat en pràctica l’experiment de l’ou i el vent. Sense tocar-lo, només canviant la temperatura de l’aire ens fa canviar la pressió i l’ou entra sol.

Aquesta no és la primera vegada que us faig una publicació de llibres sobre experiments… Haig de reconèixer que últimament m’entusiasma descobrir nous aspectes de la ciència de manera pràctica i és per això que us animo a fer-ho vosaltres també.

Agradarà a…

A qui li agradi experimentar, provar amb objectes quotidians i fàcils diferents teories i entendre’n el perquè.

No agradarà a…

Qui busqui un novel·la que expliqui una història i prou. Aquest és un llibre d’acció, per moure’t, pensar i ser creatiu.

 

Imatge de portada

AnteriorCINECLUB VIC. Sound of Metal
Següent“Roma sóc jo”, Santiago Posteguillo
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.