Un núvol dins d’una ampolla o, en altres paraules, com la física pot ser divertida i pròxima. En aquest llibre de Cossetània trobareu 28 experiments sobre meteorologia. Podríem dir que es tracta d’experiments low cost per fer a casa amb materials tan simples i quotidians com vasos, aigua, globus…
Cada experiment està estructurat al voltant de quatre preguntes: Què volem demostrar? Què necessitem? Com ho fem? Per què i què ha passat? D’aquesta manera no només aprenen a recrear fenòmens meteorològics i instruments de mesura com l’anemòmetre, sinó que ens aproximem al mètode científic i a través de l’últim apartat donen una explicació simple però científicament correcta a tots els experiments.
El llibre està escrit pel físic Jordi Mazón i el biòleg Marcel Costa, tots dos a part d’una extensa relació amb la ciència tenen una gran experiència en el món educatiu. Fet que ajuda a que els experiments siguin fàcils de fer i per a tots els públics. Segur que als telenotícies heu sentit a parar dels anticiclons i les depressions. Sí, són aquelles línies en els mapes del temps que es mouen i tenen moltes fletxetes, però realment sabem com es mou l’aire en un anticicló? I en una depressió? I perquè es mou així?
Aquestes són algunes de les preguntes a les que podem donar resposta gràcies a un simple experiment, pel que només necessitarem un globus i una carmanyola. Us han entrat ganes d’experimentar? Doncs cap a la llibreria!!!
Agradarà a…
A qui li agradi experimentar i donar explicació als fenòmens quotidians com per exemple com es forma la boira. És ideal per passar una bona estona aprenent en família.
No agradarà a…
Qui vulgui simplement llegir, ja que en aquest cas es tracta d’experimentar.