Un futur fantàstic?

1400

Els jocs de la Fam IDesprés de l’èxit de la segona pel·lícula de la saga literària Els Jocs de la Fam, ara estem a l’espera de l’estrena de la primera pel·lícula que es farà del tercer i últim llibre. Probablement gràcies a les pel·lícules els llibres encara s’han fet més famosos i populars en el món juvenil; ara bé, abans que el projecte de fer-ne l’adaptació cinematogràfica estigués en marxa, el llibre va guanyar notables premis i molt bones crítiques. El primer llibre va ser publicar al 2008 als Estats Units i, actualment, se n’han venut més de 26 milions d’exemplars.

La trilogia ens presenta un futur distòpic, com ara la saga Divergent o El Corredor del Laberint, on la pobresa i la fam són les protagonistes. La Katniss viu en un país postapocalíptic a causa d’una revolta. El país, Panem, està dividit en dotze districtes, on hi regna la pobresa i la misèria, i el Capitoli, on hi ha tota la riquesa. És en aquest últim on un cop l’any se celebren uns jocs per recordar als habitants de Panem l’amabilitat del Capitoli cap a ells després de la guerra passada; dos tributs de cada districte, un femení i l’altre masculí, entren a l’arena i lluiten a mort fins que només en queda un. La setanta-quatrena edició, però, és diferent ja que la Katniss i en Peeta, els dos tributs del districte dotze, en són els guanyadors. El primer llibre ja amenaça de revolta en el seu final i en el segon ens demostra la por que té el president Snow de la Katniss; també es veu molt clara la tensió acumulada entre els privilegiats del Capitoli i els habitants de Panem. Es podria dir perfectament que el tercer llibre no té res a veure amb uns jocs, qui s’esperi un llibre més tranquil i més de nens s’equivoca. L’última part de la saga ens presenta una Katniss destrossada i confosa, un possible districte tretze, un Peeta segrestat i torturat, i un país aterrit per la revolta imminent. Tots els personatges evolucionen de maneres diferents durant la història i tenien un perfil molt treballat i detallat que pot fer un gir de cent-vuitanta graus en qualsevol moment.

Laia Junquera

AnteriorL’estiu de les joguines mortes – Toni Hill
SegüentLes diferències entre Els Jocs de la Fam i Divergent
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.