Un imprescindible infantil per aquest estiu: Un cistell de cireres, set contes per treballar les emocions, l’autoestima, l’autonomia, l’esforç… històries que ens serveixen per llegir conjuntament amb els menuts i iniciar converses amb ells.

Estrella Polar ha unit els textos de Alba Castellví (autora del gran èxit Educar sense cridar) i les il·lustracions d’Albert Arrayás i ha publicat aquest preciós llibre per a nens i nenes de més de 3 anys.

La publicació consta de set contes breus on els protagonistes viuen experiències molt quotidianes, en les quals els infants es poden sentir molt identificats, sobre la ràbia, la frustració, la responsabilitat, l’esforç i la satisfacció, l’autoestima i valorar-se a un mateix, la presa de decisions i les conseqüències o l’entreteniment.

Un dels aspectes que més m’agraden del llibre, a banda de les senzilles i dolces il·lustracions, és el final de cada conte. Quan s’acaba de llegir una historieta, l’autora ens fa propostes de treball per aprofundir en la temàtica i conèixer l’opinió de l’infant i motivar la seva reflexió i anàlisi. És per això que al final de cada conte hi trobem la “Guia per a pares i mares”, la qual consta de tres parts: “Claus”, on es fa un breu resum sobre allò que vol transmetre i treballar el conte; “Reflexions”, on l’autora ens dóna a conèixer el seu punt de vista sobre la temàtica tractada; i finalment, “Parlem plegats del conte”, espai amb preguntes que ens proposa l’Alba Castellví per promoure la reflexió de l’infant i la conversa entre pares i fills.

Tot i que els contes entre ells no tenen massa relació, els personatges canvien i la temàtica també, hi ha un fil conductor entre tots ells: les cireres, que en menor o major protagonisme apareixen en les set historietes. D’aquí el títol de la publicació, ja que si agaféssim les cireres que surten a cadascun dels contes, ompliríem un bonic cistell de cireres.

Els petits lectors es poden sentir molt identificats amb els protagonistes de les històries i els pares tenen models de resposta davant de situacions que poden generar conflicte. Aixi doncs, amb aquest llibre tots aprenem.

Podeu aprofitar la calma i el ritme alentit de les vacances per llegir amb els vostres petits i parlar de temes interessants com els que ens proposa l’alba Castellví a Un cistell de cireres.

Anterior‘Killing Eve’, la psicòpata més adorable del món
SegüentComença el Manlleu Film Festival
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.