Ja fa temps que Netflix ha apostat per introduir títols d’anime al seu catàleg i, repassant-los, hem trobat la primera temporada d’un gran clàssic com Slayers. Com és habitual en les sèries d’animació japoneses, Slayers va començar com un conjunt de novel·les lleugeres escrites per Hajime Kanzaka i il·lustrades per Rui Araizumi al 1989. Més tard, es va adaptar al manga per diferents il·lustradors. La versió anime és una readaptació alternativa produïda per l’estudi E&G Films el 1995.

Slayers és una sèrie d’aventures, humor, màgia i acció. Ens narra les aventures d’una fetillera de gran poder, la Reena, una noia de caràcter molt fort que tendeix a arreglar els seus problemes a base de violència i boles de foc. De seguida, es trobarà amb el Gaudu, que s’autoproclama el seu guardaespatlles, un espadatxí molt competent però ruc com una espardenya. Aquests dos personatges atrauran els problemes per allà on passin i, molts cops, la solució no acabarà sent millor.

Tot i que aquesta sèrie ja té els seus anys, no ha perdut frescor amb el temps. La il·lustració, tot i ser antiga, té un estil modern i dinàmic. Les expressions  facials juguen un gran paper a l’hora d’humanitzar els personatges i combinar-ho amb una gran dosi d’humor absurd. 

Agradarà a…

Qui busqui passar una bona estona, breu i entretinguda per oblidar-se dels maldecaps del dia a dia.

No agradarà a…

Als detractors del gènere. Als que només vegin sèries que els facin reflexionar i replantejar-se el sentit de l’existència.

 

AnteriorCINECLUB VIC. Annette
SegüentCrítica d'”Annette”, de Léos Carax
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.