Com ja hem anat dient aquests dies, al llarg del Festival Nits de Cinema Oriental podem veure films d’arreu d’Àsia i de temàtiques i gèneres molt diversos. Així doncs, no és d’estranyar que poguéssim veure Sniff!!! , un film indi del director Amole Gupte.

A Sniff!!! Gupte ens narra la història d’en Sunny, un nen que no té sentit de l’olfacte. La seva mancança sensorial representa tot un problema a la seva família, ja que es dediquen a la fabricació de conserves, de manera que olorar és tremendament important per a ells. Per altra banda, en Sunny està molt trist pel fet de no tenir olfacte, ja que a l’escola se’n riuen a tort i a dret. Un bon dia, tafanejant per l’escola es topa amb un antic laboratori i sense voler tira uns compostos químics que, en barrejar-se, no només li retornen el sentit de l’olfacte, sinó que li concedeixen una capacitat per olorar extraordinàriament potent. Aquest súper nas el portarà a resoldre fets quotidians com ara on hi ha amagats uns dolços, què van sopar els seus companys de classe, qui ha robat uns diners de l’escola, etc. L’acció començarà quan desaparegui un cotxe del barri on viu en Sunny; un cas que resoldrà gràcies al seu olfacte i que portarà l’espectador a un final gens esperat i, per tant, molt sorprenent.

Al llarg del film es pot veure un retrat de la societat de l’Índia i els contrastos del país. Per altra banda, es toquen temes com l’amistat, ja que el protagonista comptarà amb l’ajuda incondicional dels seus amics per poder assolir els seus objectius. Per altra banda, hi estan molt presents el bé i el mal; en Sunny s’adonarà que de vegades les coses no són blanques o negres i que res no és el que sembla. També destacaria la importància de la família; per a en Sunny la seva família i encaixar dins del seu petit microcosmos és de vital importància. El tema principal però és el del superheroi, el qual es reinventa. En aquesta pel·lícula no tenim un heroi amb una força extraordinària que atrapa malvats que volen destruir l’univers, sinó que ens trobem davant d’en Sunny, un nen rodanxó d’allò més normal que haurà de lluitar contra els malvats del dia a dia. A més, el seu superpoder no són ni una gran força ni la capacitat de volar, sinó un gran sentit de l’olfacte, quelcom poc habitual però molt humà.

El guió i la trama són molt bons i estan ben treballats. També es presenten situacions còmiques que fan que aquest film sigui d’allò més autèntic i divertit tant per a petits com per a grans. Sens dubte una sorpresa molt agradable i un film tremendament sensible.

AnteriorCrítica de ‘Tremble all you want’
SegüentCINEMA PARADITO. He vist coses que vosaltres no creuríeu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.