El passat diumenge, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat tancava les portes d’una 3era edició que ha resultat un èxit d’assistència i que mica en mica és va consolidant dins dels panorama de festivals de cinema a Catalunya.

Enguany, el Sant Cugat Fantàstic comptava amb més d’una dotzena de pel·lícules i curtmetratges de fins a onze països diferents, així com xerrades, conferències i exposicions relacionades amb el món fantàstic.

El tret de sortida el van donar l’Slasher mediterrani Verano rojo de Carles Jofre, i el curtmetratge Hoy me ha passado algo muy bestia d’Ivan Mulero, que van comptar amb la presència dels seus respectius directors i actors en el marc del Cafè Auditori. Quatre dies on el terror i la ficció s’han apoderat dels carrers de Sant Cugat per donar refugi als amants d’aquest gènere no apte per als més porucs.

 

Una exposició sobre les aventures de Tintín i un col·loqui sobre l’univers dels superherois, també van tenir cabuda en una edició que aquest any també ha apostat pel teatre amb la representació de dues obres de microteatre: Gracias por venir de Denise Castro i La espera de Joaquim Bundó, que els assistents van poder gaudir al Xiringo de l’hotel St. Cugat. Divendres 16 es va poder assistir a la conferència La mort, l’art i al cinema a càrrec de la Irene Solanich i la Georgina Armadàs, una visió sobre la influència de la mort, la sang i el terror en el cinema i com s’ha vist reflectida en l’art durant molt temps. El festival tampoc ha deixat de banda la literatura, i el dissabte 17 els amants de les lletres van poder gaudir de la presentació de diferents obres catalanes relacionades amb el cinema i el món fantàstic a la biblioteca Central Gabriel Ferreter.

Dins el Sant Cugat Fantàstic també hi va haver moments i actes per tota la família i per als més petits de la casa amb el taller d’animació stop-motion Els fantàstics del fantàstic, on els assistents van haver d’esprémer al màxim la seva imaginació per tal de construir una historia d’allò més terrorífica, o el taller de maquillatge zombi, on els veritables fans del gènere podien posar-se a la pell d’un mort vivent i  desfilar pels carrers de Sant Cugat en la tradicional Zercavila Zombie.

Pel·lícules, curts i una bona colla d’activitats per a tots els gustos i per a totes les edats, que van concloure amb el lliurament de premis del festival. El jurat format per la periodista Gloria Fernández, el director Geoffrey Cowper i l’historiador Jose Miguel Rodriguez van atorgar el premi a millor pel·lícula al film Noctem de Marc Cabotá. Pel que fa al millor curt, el premi va recaure sobre Nerón de Rubin Stein, que també s’emportaria el premi a la millor direcció. El premi especial del jurat va ser per a una merescuda Prevenge, d’Alice Lowe, que ha escrit, ha dirigit i ha protagonitzat aquest peculiar film que barreja l’humor negre i el terror en una historia que dóna un gir de 180 graus al concepte de la maternitat.

Els premis de la crítica van ser per a Maniac Tales, un film coral de cinc relats enllaçats entre si i per al curtmetratge Cavalls morts, d’Anna Solanes i Marc Riba.

Amb ganes i ambició, el projecte dels directors del festival Juan Ramon Armadàs i Marc Carreté va agafant forma en l’aposta per un gènere que cada cop compta amb més adeptes en el nostre país. Esperem amb candeletes una nova edició del Sant Cugat Fantàstic, però mentrestant farem cas al festival i, com deia Nancy Thompson “facis el que facis, no t’adormis”. 

AnteriorCineclub Vic
SegüentBebookness presenta nou disseny web. Ara publicar un llibre és més fàcil que mai
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.