Fitxa Tècnica

Títol original Project Almanac
Duració 106 minuts
País USA
Direcció Dean Israelite
Repartiment Sir Maejor, Sofia Black-D’Elia, Sam Lerner, Amy Landecker, Ginny Gardner, Jonny Weston.
Fitxa Filmaffinity

 

Crítica

Segurament pensareu que la temàtica de viatges en el temps està esgotada i pràcticament obsoleta, doncs en el cas de Project Almanac és ben cert. El film denota una falta de criteri absolut i les qüestions físiques a les quals es fa referencia a la pel·lícula, són totalment irreals i fora de context. Lluny de produccions més originals i interessants (Seguridad no garantizada, 2011), la pel·lícula és més un viatge de testosterona adolescent que un relat sobre els canvis que poden provocar els viatges al passat si no anem amb cura de no tocar res.

Un repartiment amb joves actors cada un amb un nivell d’inexpressivitat més accentuat que el darrer, que ens porta a un cúmul de circumstàncies que acaben fent perdre a l’espectador per les línies de l’espai-temps (mai més ben dit). Si afegim que la pel·lícula està filmada amb càmera en mà, a part de perdres en les línies argumentals, l’espectador pot arribar a patir uns marejos considerables.

Film poc encertat i amb un argument que ens demostra una vegada més que per viatge en el temps, o bé cal remuntar-se a l’Anglaterra de 1899 sota el nom de George Wells; o potser ho hem de fer amb més classe i enfilar-nos dins d’un antic Delorean. Si Martin McFly aixeques el cap, no sé què en pensaria de tot això.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Y4rUdFDcKc

Marc Orra

AnteriorEstrenem secció: Llibres de meravelles 
Següent“Carrington”, una obra de creació pròpia de Teatre La Palangana
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.