Ahir al vespre a Barcelona es va celebrar l’entrega del Premi Llibreter d’enguany. Després de vint anys, el Gremi de llibreters de Catalunya continua premiant la qualitat de les obres publicades de maig a maig.

 

En aquesta ocasió, tal com va passar l’any passat amb Permagel, d’Eva Baltasar, els llibreters han valorat una nova veu literària, ja que han premiat la primera novel·la del barceloní Pol Beckmann, que només havia publicat relats i es llança per primer cop a la novel·la. El debut literari de Beckmann titulat Novel·la està editat per Quaderns crema.

Per altra banda, en la categoria Altres Literatures, el guardó se l’ha emportat la novel·la de Jenny Erpenbeck Les formes del verb anar, un llibre publicat per Angle Editorial. En castellà l’edita Anagrama sota el títol Yo voy, tú vas, el va. L’obra tracta el drama dels refugiats de manera que al llarg de la novel·la podrem veure els obstacles burocràtics als quals s’han d’enfrontar, el rebuig que la societat els mostrarà, les dificultats econòmiques que travessaran… També descobrirem el passat oblidat, el destí incert, els horrors que allotja el mar i com es viu sense saber què passarà demà.

Pel que fa a la literatura infantil i juvenil, el premi se l’ha emportat Camins d’aigua, la segona entrega de la trilogia La llum d’Artús escrita per Raimon Portel i editada al complet per Barcanova. El premi homòleg en Altres literatures ha estat per a Frances Hardinge per l’obra La cançó del cucut editat per Bambú.

Finalment, pel que fa a l’àlbum il·lustrat, ha estat Jessica Love qui s’ha emportat el llibreter del 2019. S’ha guardonat l’àlbum Sirenes, on Love en explica la història d’un nen que es vol convertir en sirena.

Anterior‘Wanted Lovers. Las cartas de amor de Bonnie & Clyde’
SegüentMeravelles dels Estats Units: Weekend (d’estiu) a Nova York, Josep Pla
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.