Pilot d’un càncer

2007

Fa uns dies que l’Albert Lopez Ortega va morir. L’Albert era un jove pilot, conegut per la seva lluita contra el càncer, o potser caldria dir per la seva manera de viure la vida. Tal i com el nom del seu blog indica, www.viviracontracorriente.com, ell vivia a contracorrent.

11175004_1081304411884297_9131511835451240760_nA l’Albert li havien diagnosticat tres càncers, però ell vivia la vida intensament, amb alegria, gaudint de tots i cada un dels segons viscuts. I és per això que va decidir començar a escriure un blog explicant la seva experiència, transmetent força a la gent, i ensenyant què és ser un pilot i com pilotava ell la seva vida i el seu càncer. A través de vídeos penjats al blog va arribar a narrar en 14 posts el seu dia a dia, les ganes que tenia de viure i de fer el que li venia de gust, i la confiança que tot aniria bé. #Viviracontracorriente va començar a conèixer-se i la gent seguia a l’Albert i li comentava els vídeos. Fins que tota aquesta força el van dur a la publicació d’un llibre, el llibre que us volem presentar avui.

Piloto de un càncer és el llibre on podeu trobar la història de l’Albert, on el càncer vol ser-ne el protagonista i ell no el deixa. L’Albert no era escriptor, però la seva manera amena i sincera de transmetre què sent i què li passa enganxa fins a l’última pàgina. I és que es tracta d’un relat real indispensable, una injecció d’energia i positivisme directe a les venes dels lectors, perquè malgrat que la vida intentés sempre donar-li l’esquena a l’Albert, ell va saber trobar experiències inoblidables i màgiques per seguir vivint amb il·lusió. Potser alguns dels lectors poden pensar que és una utopia aquesta manera de viure sota aquestes circumstàncies on el càncer està tant present. Però si voleu veure com de real va ser l’Albert i la petjada que va deixar en molta gent, només cal que consulteu el seu blog, el busqueu al facebook (Vivir a contracorriente), o que us compreu el llibre. Us recomanem que us deixeu portar per aquesta energia i optimisme que contagien i que us transformeu una mica en pilots de la vostra vida.

Des de L’escriba, només ens queda enviar el condol als familiars i amics, però sobretot donar les gràcies a l’Albert, que sense conèixer-los ens ensenya a viure la vida. A viure-la de veritat.

 

Descripció de pilot. Post número 3 del blog. 11 de desembre del 2014.

 “Gent normal. Gent que sense voler ha de prendre decisions molt importants. Gent que sense poder entrenar ha hagut de competir i arriscar la seva vida a diari. Gent que ningú coneix, gent anònima. Gent que és mestressa de la seva pròpia vida. Gent que no competeix per ser la millor. Gent que no busca reconeixement social, només busca sobreviure a les pedres que es van posant al seu camí i que per collons han de superar. (..) Pilots que no competeixen per arribar els primers a la meta, ells es conformen amb arribar: arribar sans i salves.”

 

Gemma Crous

AnteriorEstrenes cinematogràfiques (22/05/2015)
SegüentCineclubVic
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.