El món no ha estat sempre el lloc que coneixem i, malgrat els avenços, encara està ple d’injustícies i situacions de desigualtat. Tenim tendència a pensar que no podem canviar les coses, però aquest llibre demostra que canviar les coses, de vegades, sí que està a l’abast de la gent i que si ens unim, podem fer molta força.

People Power recull exemples destacats de reivindicacions pacífiques que han defensat els drets humans. Així doncs, hi trobem des de la marxa del fang de les sufragistes als Fridays for future pel canvi climàtic passant pel boicot als autobusos de Montgomery. Marxes, manifestacions, boicots i actes de desobediència pacífics.

En una època en què ens volen adormits, callats i desorganitzats, ensenyar als nens una eina tan poderosa com la força de la gent, la desobediència civil i el dret de manifestació, sempre de forma pacífica, em sembla fonamental per a la creació d’una societat crítica, compromesa, inconformista amb els valors tradicionals i disposada a posar fi a les injustícies.

Aquest potent missatge està acompanyat per unes magnífiques i acolorides il·lustracions de Ximo Abadia. El que més m’ha agradat és que una il·lustració complementa l’altra, ja que a les pàgines hi ha unes “finestres” o forats que permeten veure la il·lustració de la pàgina següent.

Un llibre, per mi, molt necessari en uns moments en què es denuncien moltes causes i injustícies a través de les xarxes socials i poques als carrers. I, permeteu-me l’atreviment, però el món no es canvia des del sofà de casa. Els drets cal conquerir-los.

AnteriorCINECLUB XIC. Hawaa Hawaai
SegüentCINECLUB VIC. La maternal
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.