Després d’una setmana frenètica en què hem pogut veure més de 40 pel·lícules d’origen asiàtic, el Festival Nits de Cinema Oriental ahir va tancar la que ha estat la 16a edició del certamen. Al llarg d’aquests dies us anirem parlant sobre els films més destacats del Festival i tot el que hi hem pogut veure, però ara toca parlar de premis.

El Jurat, format per Sandra Takagi, Sergio Molina i Alfons Gorina, va entregar el  Premi de la crítica ex aequo al film Spring Sparrow i a Andhadhun. Spring Sparrow és l’opera prima de Li Jingxiang, qui no s’ha volgut perdre el festival, i el jurat l’ha volgut premiar per “la seva sensibilitat i naturalitat”. La història, a grans trets, relata d’una forma meravellosa com van ser els anys 80 a la Xina i com molts xinesos van emigrar del camp a la ciutat per perseguir els seus somnis. Quant a Andhadhun, el film d’origen indi de Sriram Raghavan, ha estat premiat per “la capacitat de sorprendre a través d’un guió amb constants girs”. El film és la trepidant història d’un pianista que es fa passar per cec que presencia un assassinat. A partir d’aquí, l’espectador es veurà atrapat en un seguit de conseqüències amb efectes irreversibles per a tots els personatges. Una pel·lícula amb una trama treballada al mil·límetre i amb una banda sonora que farà les delícies dels espectadors.

Pel que fa al Premi del públic, els espectadors han estat d’acord amb el jurat i amb els seus vots han decidit que fos guardonada la producció índia Andhadhun. Com hem dit, els espectadors han sabut valorar el treball i la originalitat del film.

 

Anterior‘Homestay’, tornada a la vida
Següent‘Missbehaviour’, a la Xina no tot és Kung-fu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.