Un any més es posa punt i final al Festival Nits de Cinema Oriental de Vic amb l’entrega de premis a les millors pel·lícules. El Festival, que ha tingut lloc del 17 al 22 de juliol, ha projectat més d’una vintena de pel·lícules participants en la Secció Oficial.

L’absoluta guanyadora del certamen ha estat Bad Genius, film que s’ha emportat el premi del públic i de la crítica. Es tracta d’un film tailandès en què una alumna avantatjada però pobra deixa copiar els seus companys de classe a canvi de diners. Els problemes comencen quan l’enxampen, però sembla que no ha aprèn la lliçó, de manera que s’embarca en un viatge fins a Sydney per fer un examen a nivell internacional per poder estudiar als Estats Units. Un film que atrapa, enganxa i manté la tensió fins al final.

El jurat, per la seva banda, ha premiat The colour of the game, una pel·lícula arribada des de Hong Kong que els ha recordat al cinema oriental d’acció més clàssic i l’estètica de l’època daurada del cinema d’acció de Hong Kong. A The colour of the game ens trobem amb en Wallace i la seva banda, la qual ha de perpetrar una venjança contra el fill d’un altre gàngster. Tot plegat una mostra de conflictes entre màfies en què trobem personatges arquetípics i les escenes de violència pròpies del gènere.

També han fet una menció especial The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll, un documental que narra les aventures d’una banda de rock formada per un music d’origen australià i una cantant de karaoke de Cambodja. Tot plegat, una història plena de passió i fantasia que ha tocat la fibra del jurat.

 

AnteriorEls títols clau del fantàstic a Sitges
Següent‘Heroes Unite’ i el Tokusatsu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.