Tots sabem què és un llibre electrònic i molt en tenim un per casa, però d’on va sortir aquest petit electrodomèstic? Doncs bé, tot comença l’any 1971, quan Michael Hart decideix crear el Projecte Guttemberg, que té com a propòsit digitalitzar textos de domini públic per poder compartir-los amb tothom. Com que encara no existia l’Internet, aleshores la difusió era més difícil. Avui dia el projecte encara existeix i continua l’obra de Hart, ara sí, a través d’un web; compta amb més de 50.000 títols disponibles per a tothom.

Anys més tard, al 1998 seguint la idea de la digitalització i de poder emmagatzemar llibres en un espai molt petit, apareixen els primers ereaders gràcies a la aposta que fan grans marques d’electrodomèstics.

Per altra banda, l’any 2000 Stephen King impulsa el llibre en format digital amb la publicació de Riding Bullet, una novel·la que només va poder ser llegida en digital. Es pot considerar aquest fet el tret de sortida del digital i el punt a partir del qual el llibre electrònic pren embranzida i inicia una accelerada expansió a nivell mundial.

 

AnteriorMasterclass sobre El Teatre de l’Oprimit
SegüentCineclubVic
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.