Oh my God! Crec que poques vegades m’ha escrit un escriptor per demanar-me que llegeixi el seu llibre i que en parli. Els haters pensaran que la Carmen Pastora em va demanar que en parlés bé i que m’he emportat algun caler, però els que em coneixeu sabeu que no sóc d’aquestes, que sóc sincera i que, per tant, us diré sense embuts què m’ha semblat. Dit això, lets go i parlem d’On air, un llibre que edita Columna i que vaig devorar en un sol dia.

El llibre ens explica la historia de la Maria, una barcelonina que marxa a London per començar una nova vida com a realitzadora a una de les cadenes de televisió més importants del Regne Unit. Al llarg de la novel·la, els lectors l’acompanyaran en les seves aventures i desventures tant amoroses com professionals i s’endinsaran en el món de la televisió.

Sens dubte, una de les millors parts del llibre és la televisiva. Pastora submergeix el lector en la realització i és capaç de mostrar-nos una professió, si més no for me, força desconeguda. Es nota que domina el tema i ha estat capaç de fer literatura de la que va ser la seva feina durant uns anys.

Per la seva banda, la Maria és un personatge rodó amb qui és connecta fàcilment gràcies a diàlegs molt naturals i monòlegs interns dotats de gran versemblança. A través de la seva veu, no només ens endinsem en la tele, sinó també en l’experiència de deixar Barcelona i de començar una vida nova, i la solitud i l’enyor que de vegades l’acompanyen. Pel camí, l’autora ens va presentant els escenaris de la city en què la Maria viurà les seves millors i pitjors vivències.

Si haig de ser sincera, el que menys m’ha seduït -mai millor dit- són les aventures amoroses de la Maria, però reconec que el llibre no seria el mateix sense aquesta bona dosi de love and sex salvatge que farà les delícies dels més xafarders i els amants de la novel·la eròtica, perquè ja aviso que hi ha capítols pujadets de to.

Jo, que sóc detallista de mena, trobo molt encertades les paraules i expressions en anglès que nodreixen el relat, ja que li aporten realisme i, de nou, ens transporten a la capital anglesa. Com heu pogut veure, se m’ha enganxat a little bit això d’anar posant anglicismes malgrat no tenir tanta destresa com la Carmen. Tampoc em puc oblidar de les cançons que obren cada capítol del llibre, les quals anticipen, en forma de melodia, què hi passarà. És per això que se m’ha acudit, com a mostra d’agraiment a la Carmen per la confiança posada en mi i en la meva lectura, fer una llista de Spotify perquè pugueu entrar de ple en el llibre. Us recomano escoltar-la alhora que l’aneu llegint per fer d’On air una experiència que vagi més enllà de la literatura.

Agradarà a…

A aquells que us agradin els llibres fàcils de llegir i àgils. Als que busqueu una història simple i sense pretensions. Als que us agradin les xafarderies i els embolics amorosos al més pur estil Bridget Jones.

No agradarà a…

Als que busquin alta literatura o un llibre massa reflexiu i introspectiu.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentQuin llibre li regalaries a una dona que està a la presó?
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.