Nits, cinema i orientalisme

1747

Ha finalitzat el 13a edició del festival de les Nits de Cinema Oriental de Vic. Un Festival que ha acabat consolidant-se i fent-se un lloc dins els festivals de cinema de les terres catalanes, fins i tot travessant fronteres cap a l’est.

Aquest any el festival ha tingut com a cultura convidada Japó, veiem així una mascota que ens recorda més d’un moment de les nostres escenes preferides del cinema d’aquest país. No és només un fanalet sinó que es tracta d’un yokai (criatura de la mitologia japonesa).

Tot i que la japonesa ha estat la cultura convidada d’enguany, ha estat el cinema xinès el que ha obtingut més premis i elogis, ja que s’ha emportat 2 dels 3 premis. Aquest any el festival ha repartit tres premis en lloc d’un. Així doncs al Guardó Gat de la Sort s’hi ha sumat el Premi del Jurat i el Premi de la Crítica. Així doncs el Premi del Jurat ha estat per la japonesa de títol The Mohican Comes Home (Premi del Jurat format pels directors Reji Hosino i Kyu-jun Cho), el Premi de la Crítica per la xinesa Old Stone i el Premi del Gat de la Sort ha estat per Ip Man 3.

IP Man 3
IP Man 3
The Mohican Comes Home
The Mohican Comes Home
40156-01-3d86
Old Stone
AnteriorCurtmetratges amb els seus directors
SegüentUnderground. Haruki Murakami
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.