Nicolas Cage, Ed Harris i John Carpenter se sumen a les grans presències confirmades a Sitges 2018: el director Peter Weir, les actrius Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i l’actor Ron Perlman, tots ells premiats en aquesta edició del Festival.

 

Nicolas Cage, un dels rostres més populars de la gran pantalla, rebrà un Gran Premi Honorífic a Sitges 2018. L’actor californià, que va iniciar la seva carrera a principis dels 80, ha protagonitzat èxits de tots els gèneres, amb una notable predilecció per l’acció i el thriller. Besos de vampiro (Robert Bierman, 1989), Corazón salvaje (David Lynch, 1990), Leaving Las Vegas (Mike Figgis, 1995), La roca (Michael Bay, 1996),Con Air (Simon West, 1997), Cara a cara (John Woo, 1997), Wicker Man (Neil LaBute, 2006), Kick-Ass (Matthew Vaughn, 2010)o les més recents Dog Eat Dog (Paul Schrader, 2016), Mom and Dad (Brian Taylor, 2017) i Mandy (Panos Cosmatos, 2018), presentades a Sitges, són només alguns dels títols que han marcat la seva trajectòria.

L’actor, productor i director nord-americà Ed Harris rebrà el màxim reconeixement del Festival, el Gran Premi Honorífic, que també obtindrà el director Peter Weir, anunciat anteriorment. La carrera de Harris, que va començar a finals dels anys 70, està farcida d’èxits i grans interpretacions en el fantàstic, entre les que destaquen Abyss (James Cameron, 1989), Apolo 13 (Ron Howard, 1995), La roca (Michael Bay, 1996), El show de Truman (Peter Weir, 1998), Una historia de violencia (David Cronenberg, 2005), o les més recents Snowpiercer (Bong Joon-ho, 2013), la sèrie Westworld (Jonathan Nolan i Lisa Joy, 2016) o Madre! (Darren Aronofsky, 2017).

Una de les figures essencials del cinema de terror de culte de les últimes dècades, John Carpenter, serà un dels convidats estel·lars de Sitges 2018, on exhibirà el seu talent com a compositor de bandes sonores. Les partitures de La niebla, 1997: Rescate en Nueva York, La cosa, Christine, El príncipe de las tinieblas i molts altres títols –a més de la mencionada La noche de Halloween– submergiran els fans en l’univers únic de Carpenter.Amb aquest concert, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de Last Tour i se celebrarà dissabte 13 d’octubre a l’Auditori Meliá Sitges, el Frarbandes sonores. El Festival s’obre a noves propostes en el camp del fantàstic. La venda d’entrades està disponible a partir d’avui, a les 12.30h, a través del web del Festival. Per a accedir al concert, d’aforament limitat, no seran vàlides les acreditacions del Festival.

AnteriorLa ciència dels dinosaures
SegüentEls títols clau del fantàstic a Sitges
Avatar photo
Vaig estudiar periodisme i treballo com a tècnic municipal. Dedico el temps lliure a la meva família, els llibres i el cinema. Cinèfil empedreït i espectador heterogeni, amant de tots els gèneres, estils i filmografies. No sabria dir quina és la meva pel·lícula favorita, però m’agrada veure cinema, parlar sobre cinema i també compartir el cinema: cada dimarts a Cineclub Vic i cada juliol al Festival Nits de cinema oriental.