Fitxa tècnica

Títol: Microalgas: El mundo oculto

Autor: Xulia Pisón

Any de publicació: 2019

Editorial: Universidade da Coruña

 

Sinopsi

Aquest còmic ens dona a conèixer un món microscòpic i sorprenent, el món de les algues. I ho farem a través d’un grup d’adolescents molt diversos que tenen la missió de lluitar contra les amenaces del medi ambient. Mitjançant aquesta colla d’amics també es treballen valors socials com la integració. Un bon exemple d’això és el moment en què dins del grupet d’algues acullen a un cianobacteri…

 

Què són realment les microalgues?

Les microalgues, com el seu nom indica, són molt petites i igual que els cianobacteris, formen part de la categoria de microorganismes. Com la resta d’algues, també fan la fotosíntesi i fabriquen la seva pròpia matèria orgànica a partir de la llum del sol i CO2.

Entremig del còmic podem trobar la presentació dels diferents personatges, una excusa per donar a conèixer la diversitat i les característiques d’aquests éssers vius tan peculiars.

Les microalgues ens poden semblar rares i poc útils pels humans, però s’està descobrint que poden tenir moltes aplicacions en biotecnologia (com per exemple en biocombustibles) i en l’alimentació.

Al meu parer…

Crec que tractar un tema com les microalgues, que és poc conegut i a primera vista poc interessant, mitjançant un còmic és un gran encert, ja que el converteix en una temàtica pròxima i vivencial. A més, consta de poques pàgines, i això li dóna agilitat i no fa que t’avorreixi el tema.

Entremig del còmic hi trobem també petites dosis d’informació científica apta per a tots els públics, sense passar-se, i aquella necessària per entendre els “superpoders” de les algues.

Considero que aconsegueix un bon equilibri entre rigor científic i entreteniment. Em sembla una opció molt recomanable per divulgar aquests particulars microorganismes, mentre et submergeixes en un nou món.

 

Anterior“Fleabag”
Següent“Listas, guapas, limpias”. La dona “millenial” i el canvi generacional
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.