Em fa especial il·lusió parlar-vos de L’ós té gana un conte dissenyat, escrit, il·lustrat i pensat a casa i fet amb molt amor per la Lídia i en Sergi, una parella de mestres que, pels voltants de la passada diada de Sant Jordi, van escriure, il·lustrar i imprimir aquest llibre per regalar-li al seu fill Biel.

L’ós té gana explica la història d’un ós canadenc que, després d’haver estat hivernant durant uns mesos, es desperta a la primavera amb molta gana. Es posa a buscar nabius, el seu menjar preferit, però es troba que han construït una ciutat just a l’indret on creixia aquest fruit deliciós. Va en busca de nabius preguntant a tots els animals que troba (un esquirol, un búfal, un ant, una cabra i un picot) si n’han vist a algun lloc, però ningú en sap res. Finalment, es troba un ós negre que coneix un parc natural on en poden trobar i on mai no construiran edificis.

La Lídia, aficionada a la costura creativa, va cosir una bosseta on posar tots els animals que apareixen al conte per poder-lo anar explicant amb els ninots. Per tant, en Biel té el seu conte il·lustrat amb una bosseta on hi guarda els animals que pot tocar i moure per explicar el conte a mode de titelles. Una idea que podeu adaptar a qualsevol conte que us agradi.

La història d’aquest ós canadenc va acompanyada d’una llista de cançons a Spotify, on s’accedeix a través d’un codi QR imprès al llibre, i que serveix per escoltar música de fons metre s’explica el conte. Una altra idea genial!

L’objectiu d’en Sergi i la Lídia és transmetre la cura per la natura a través de la història de l’ós, que està ambientada a l’oest del Canadà, on la parella va estar-hi de viatge i d’on van tornar enamorats de l’entorn i els animals. Ella explica que “Canadà és un país meravellós amb una fauna i una flora preciosa i volem que els nostres fills la coneguin i es meravellin com vam fer nosaltres. És un indret fantàstic per anar en camper i de càmping i no tenir més plans que anar de parc en parc i de llac en llac”. Per tant, L’ós té gana és molt més que un conte i que la història d’un ós, sinó que és la manera d’acostar el seu fill Biel a la natura i als parcs naturals de Canadà, l’excusa perfecta per despertar l’interès del seu fill (i futurs fills) pel lloc que els va enamorar.

En Sergi i la Lídia ja estan enllestint la segona part de la història d’aquest simpàtic ós, on el protagonista busca casa amb l’ajuda dels seus amics, per poder-lo regalar al Biel la propera diada de Sant Jordi.

L’ós té gana és un projecte familiar que m’atreveixo a categoritzar com “literatura familiar”, perquè no és un conte per comercialitzar, sinó que és un conte per explicar a casa, una història inventada especialment per a en Biel i com aquelles petites narracions que alguns pares expliquen sobre la marxa als sues fills abans d’anar a dormir. Un conte fet a casa i per casa.

 

 

AnteriorBuscant, buscant, buscant! Va aparèixer la Dory
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.