Fitxa tècnica

Títol: Los F*cking 30
Autor: Ana Oncina
Editorial: Zenith

Los F*cking treinta és una novel·la gràfica escrita i il·lustrada per Ana Oncina. Mitjançant les seves historietes curtes i carregades d’humor àcid, ens narra el moment en què la protagonista i la seva amiga arriben als trenta anys. El seu somni és ser il·lustradora i viure en una gran ciutat, però les expectatives no s’assemblen gaire a la realitat i la seva vida no és com l’havia imaginat. Estan en aquell punt en què la societat ja no les considera joves, però elles se senten tan dinàmiques i perdudes com als vint i intentant sobreviure amb una feina precària d’autònoma.

Les il·lustracions d’Oncina són d’estil simplista i molt dinàmiques, i per aquesta raó fan que la lectura sigui àgil i divertida. La seva habilitat permet captar les expressions dels personatges a la perfecció aconseguint transmetre simpatia. L’Ana no és una heroïna, és una persona tímida i indecisa que no sap gaire com dirigir la seva vida, però encara que ella mateixa no se n’adoni, també està carregada de la força necessària per no rendir-se davant les dificultats i per encarar la pressió social de fer-se gran. Les dues protagonistes lluitaran a contracorrent per viure el seu somni i allunyar-se del cànon d’estudis + feina estable + matrimoni i família.

Agradarà a…

A qualsevol lector dels vint als quaranta anys. A qui vulgui passar una estona divertida i agradable. A qui no sàpiga gaire com encarar la seva vida.

No agradarà a…  

A qui no l’atreguin les historietes d’humor.

AnteriorEstic fart de tot
SegüentCrítica de “Motherless Brooklyn”
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.