El món del cine compta amb històries molt originals i sorprenents, però de vegades es recorre a la literatura per poder posar cara a aquells personatges que només tenen vida en el paper i per reproduir bones històries.

Se sol dir que els llibres són millors que les pel·lícules. En la meva opinió, el llibre ens sol agradar més per diferents raons: perquè ens hi podem endinsar amb més de temps i no només en dues hores, perquè la imatge que ens generem dels personatges i de l’entorn és totalment subjectiva i única, perquè els detalls queden plasmats d’una manera molt més definida i especial…

Sigui com sigui, avui us presento una llista amb algunes de les pel·lícules que tindran la seva versió cinematogràfica aquest 2018. Els més atrevits i curiosos podeu llegir el llibre per comprar si és millor na novel·la que la pel·lícula.


Aniquilación, de Jeff VanderMeer

Estrena: 23 de febrer
Ens trobem en un temps i un espai indeterminats. L’àrea X és un lloc remot i ocult declarat zona catastròfica des de fa dècades on la natura ha pres el control i en què l’entrada està prohibida. En diverses ocasions s’ha enviat equips d’exploració sense èxit, ja que alguns membres han acabat suïcidant o matant-se entre ells. Així doncs, estem davant de l’expedició número 12, tota formada per dones, la missió de la qual és investigar sobre el terreny. Ben aviat les coses es torçaran i descobriran coses que escapen a tot coneixement.

 

Red Sparrow, de Jason Matthews

Estrena: 2 de març
La història està ambientada a Rússia i gira entorn Dominika Egorova, una agent d’intel·ligència que esdevé un “red sparrow” (pardal vermell). El seu objectiu serà seduir un jove operatiu de la Agència Central d’Intel·ligència nord-americà, Nathaniel Nash, amb la finalitat d’obtenir informació valuosa per a l’estat rus. D’aquesta relació en naixerà un doble joc que portarà la protagonista a endinsar-se en el món de l’espionatge i a treballar tant per a la CIA com per als serveis d’intel·ligència del seu propi país. La tensió està assegurada.

https://www.youtube.com/watch?v=9Fn_xikkN7I

 

Una arruga en el tiempo, de Madeleine L’Engle.

Estrena: 9 de març
Una arruga en el tiempo ha estat traduïda a més d’una trentena d’idiomes i compta amb més de 14 milions d’exemplars venuts a tot el món. Es considera una de les novel·les juvenils més destacades dels últims temps.

Un bon dia, la Meg, el seu germà Charles i la seva mare reben, de matinada, un convidat molt especial. A partir d’aquell moment, la Meg, en Charles i el seu nou amic Calvin s’embarcaran en una aventura a través de l’espai i el temps amb l’objectiu de trobar el seu pare. Els joves, com és d’esperar, hauran d’enfrontar-se a incomptables entrebancs i forces del mal per poder mantenir l’ordre còsmic i tornar amb vida.

 

Ready Player one, Ernest Cline

Estrena: 28 de març
Som a l’any 2044 i, com la resta de la humanitat, en Wade Watts prefereix mil cops el videojoc d’OASIS al món real, cada cop més tèrbol. D’aquest videojoc es diu que amaga les diabòliques peces d’un trencaclosques que condueix a una fortuna incalculable. Les claus de l’enigma es basen en la cultura de fi nals del segle XX i, durant anys, milions d’humans han intentat desxifrar-lo sense èxit. Fins que en Wade aconsegueix resoldre el primer trencaclosques del premi i, a partir d’aquest moment, ha de competir contra milers de jugadors per aconseguir el trofeu. L’única manera de sobreviure és guanyar, però per fer-ho haurà d’abandonar la seva existència virtual i enfrontar-se a la vida i l’amor a la vida real, un món del qual sempre ha intentat escapar.

https://www.youtube.com/watch?v=GTQDB-1IWtc

 

Yo, Simon, Homo Sapiens, de Becky Albertalli

Estrena: 4 de maig
En Simon ha cedit al xantatge d’en Martin, de manera que ha d’aconseguir que la seva amiga Abby surti amb en Martin, o aquest parlarà a tothom dels correus electrònics. Però quins correus electrònics? Els que s’escriu amb el Bluegreen , un noi que li encanta, però de qui no ha parlat a ningú, perquè revelaria a tothom que és gay i que, per tant, li agraden els homes. A partir d’aquí comencen les incògnites: què farà en Martin si no aconsegueix que l’Abby surti amb ell? Què pensarà l’Abby si s’assabenta del xantatge? Qui és en Bluegreen?

AnteriorNominacions als Oscars 2018
SegüentCrítica de ‘The Post’
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.