Llibres lliures. Llibres que ni es compren ni es venen

1643
LLIBRES LLIURES (foto)
Imatge de l’Associació Llibres Lliures

Quant val un llibre? Grosso modo es posa preu a un llibre tenint en compte la feina de l’escriptor, l’editor i els costos d’impressió i distribució. Malgrat tot, hi ha qui pensa que el valor de la cultura és incalculable, de manera que no es pot posar preu als llibres. Aquesta és la filosofia de l’Associació Llibres Lliures, la primera llibreria gratuïta de Catalunya, que dóna l’oportunitat a qualsevol persona d’anar a buscar un llibre que prèviament ha donat un altre. La finalitat d’aquesta associació és escampar la cultura al marge del món comercial i fomentar alhora la solidaritat entre persones.

A més de tenir dues llibreries físiques a Barcelona (al carrer Cantàbria i al carrer Carders) per què tothom hi pugui anar a la cerca de la cultura, també fan donacions a altres entitats, com ara ONGs, associacions culturals, escoles… A més a més, actuen conjuntament amb altres entitats per oraganitzar i promoure activitats culturals de tota mena a l’àrea de Barcelona. Les activitats que proposen són moltíssimes: tallers de lectura, clubs de punts de llibre, organització d’actes culturals, suport a nous escriptors…

Fomenten la cultura lliure i sense obstacles econòmics en aquests temps tan difícils i també la lectura, una activitat d’oci que es troba en competència constant amb altres sectors.

Podríem dir moltes coses bones d’aquesta iniciativa, però  és millor que ho descobriu vosaltres mateixos. De manera que us convidem a conèixer el projecte a fons a través de la seva pàgina web  o seguint-los a Facebook i Twitter.

 

AnteriorLiberisliber
SegüentXVII Concurs literari Roc Boronat
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.