No soc una bona lectora, de fet, en els últims tres anys he llegit tan sols dues novel·les i mil i un manuals sobre la meva feina. No tinc temps per llegir i em costa trobar la novel·la que em faci parar el ritme de la feina per endinsar-me en ella. Però, fa dos mesos iniciant un nou intent com a lectora, en Jordi de la llibreria Anglada, explicant-li les meves preferències literàries em va recomanar El guardià invisible, de Dolores Redondo i aquí va començar tot: els meus horaris es van reorganitzar, les meves hores de son es van reduir i les viatges amb l’autobús es van tornar molt curts. Després del primer va seguir el segon, El llegat dels ossos, i, com no, el darrer Ofrenda a la tormenta, convertint-me en una seguidora més de la Trilogía del Baztán.

La Trilogía del Baztán és una saga on la protagonista principal és la inspectora Amaia Salazar. Amaia començarà investigant les estranyes morts de noies joves que s’estan produint i que sembla que segueixen un mateix patró. A partir d’aquests, s’endinsarà en una sèrie d’assassinats els quals porten el lector a una addicció pel relat que fa que no puguis deixar de passar les pàgines. Per resoldre aquests casos, Amaia tindrà la necessitat de traslladar-se des de Pamplona a Elizondo, el seu poble natal. Allà, a part de seguir amb la investigació, es retrobarà amb la seva família, el seu passat i els terribles malsons que no la deixen dormir.

A part de la trama de misteri, destaca la localització; en els enigmàtics i bonics pobles de Navarra, apareixent en la historia elements propis de la seva mitologia i l’ambientació del lloc (el poble i boscos d’Elizondo), així com els personatges, especialment el d’Amaia, ja que n’és la protagonista i per tant, el més complex.

La trilogia de Dolores Redondo són llibres fàcils de llegir i que resulten gairebé addictius, especialment a mesura que avança la saga. El primer d’ells potser és el més introductori i fluix pel que fa a la trama, però els dos següents provoquen pèrdues d’hores de son per acabar-los.

Si ets un autor aficionat a les novel·les policíaques, amb un component de trhiller, juntament amb una trama familiar de fons i amb ganes de desconnectar de les obligacions deixant-te portar, aquests són els teus llibres!

 

Anna Brugulat

 

AnteriorLa pèrdua
SegüentLOS ODIOSOS OCHO
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.